Gå til sidens hovedinnhold

Endelig en gladmelding for Katjusja

Verdens beste syklist har ikke tenkt seg noen steder.

Det har vært få gode nyheter for Katjusja de siste ukene.

Laget ble fratatt verdenstourlisensen, noe som igjen førte til spekulasjoner om at lagets største stjerne, Joaquin Rodriguez, var på vei bort.

Nå kommer imidlertid en gladmelding til alle Katjusja-fans. Rodriguez har nemlig ikke tenkt seg noen steder. I det minste ikke før utfallet av saken i CAS har kommet.

Les også:Flere lag ønsker verdens beste

Trives
- Jeg har det bra her, og laget er veldig trygg på en positiv løsning i CAS, sa Rodriguez på onsdagens pressekonferanse.

- Jeg kan ikke se meg selv utenfor verdenstouren, men jeg fortsetter med det samme programmet. Angel Edo, min agent, hadde flere forslag (til nye lag), men inntil det skjer noe i CAS, blir jeg her.

Den fjærlette spanjolen trives best på sykkelen. Når han snakker med pressen, ser han gjerne at det er på bakgrunn av sportslige prestasjoner. Dermed begynner han å bli lei av å snakke om den pågående saken.

- Ingenting har endret seg for meg. Jeg kommer ikke til å bytte lag, da jeg har det fint her. Katjusja er et av de beste lagene i verden, og jeg synes det er merkelig at vi ikke fikk lisens. Men jeg er lei av å snakke om disse tingene.

Da hadde årets beste syklist langt mer lyst til å snakke om rittprogrammet for neste sesong. Hittil ser det ut som at sesongdebuten kommer i Argentina og Tour de San Luis. Deretter er det Oman, Tirreno-Adriatico, Katalonia rundt og Ardenner-klassikerne som venter.

Årets annenmann fra Giro d’Italia og tredjemann fra Vuelta a España har ennå ikke bestemt seg for hvilke treukersritt han satser mot neste sesong.

Ikke en krig
Med seg på pressekonferansen hadde Rodriguez også Katjusja-dirketør Vjatsjeslav Jekimov. Han snakket om kampen Katjusja nå kjemper mot UCI.

- Dette er ingen krig mot systemet eller mot UCI, det er bare et forsøk på å få våre rettigheter respektert, og å få det vi fortjener.

- Alle sponsorene våre har bekreftet at de fortsetter, da de vet at laget vil fortsette i mange år fremover. Vi skal gjøre alt vi kan for å videreutvikle russisk sykling, er den klare beskjeden fra Jekimov.

Selv om han ikke ville starte noe krig mot UCI, var det liten tvil om hva Jekimov mente om det nåværende systemet.

- Det er mange forskjellige kriterier verdenstourlagene må møte, men de er ikke veldig klare. Hvis det hadde vært et bestemt system, ville alle visst hva som ville skje. Men avgjørelsen blir tatt av fire personer, og kriteriene er ikke klare. Det fremkaller alltid en mistanke.

Å ikke få en plass i sykkelsportens øverste divisjon, vil få både sportslige og økonomiske følger for det russiske storlaget. Blant annet får ikke laget plass i Tour Down Under. De håper imidlertid at de snart får en lisens, og fortsetter dermed med opplegget de la før den sjokkerende nyheten kom ut.

Kommentarer til denne saken