RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig en norsk OL-seier

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
... men det er lenge til medaljene deles ut i curling.

USA - NORGE 5-6: Det norske herrelandslaget i curling var svært nær en oppsiktsvekkende seier mot Canada tirsdag kveld, da vertsnasjonens OL-lag rotet bort en 5-1-ledelse og måtte spille ekstraomgang. Canada vant til slutt 7-6 i lagenes åpningskamp.

Allerede natt til onsdag var Thomas Ulsrud og hans lag i aksjon igjen. Denne gang var det USA som sto for motstanden.

Nok en gang ble det en svært jevn og spennende kamp.

Norge tok ledelsen gjennom 1-0 i andre omgang, før USA utlignet i den fjerde og Norge tok tilbake ledelsen i den femte omgangen. Deretter vant først USA 2-0 i sjuende omgang før Norge svarte med samme sifre i den åttende.

I den niende omgangen la amerikanerne et kraftig press på Norge gjennom å ta to poeng. Thomas Ulsruds gjeng måtte dermed ta ett poeng i den tiende omgangen for å sikre ekstraomgang, eller eventuelt mer enn ett poeng for å vinne kampen.

Det ble 1-0 til Norge i den tiende omgangen, og dermed 5-5.

USA fikk fordelen av sistestein i ekstraomgangen, men da skip John Shuster brukte for mye kraft på den siste og avgjørende steinen, kunne Norge juble for turneringens første seier.

Det er ti lag med i herrenes turneringer og alle skal møte alle i det innledende spillet. De fire beste går videre til semifinaler. Mer info finner du på de offisielle OL-sidene.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere