Gå til sidens hovedinnhold

Endelig en norsk OL-seier

... men det er lenge til medaljene deles ut i curling.

USA - NORGE 5-6: Det norske herrelandslaget i curling var svært nær en oppsiktsvekkende seier mot Canada tirsdag kveld, da vertsnasjonens OL-lag rotet bort en 5-1-ledelse og måtte spille ekstraomgang. Canada vant til slutt 7-6 i lagenes åpningskamp.

Allerede natt til onsdag var Thomas Ulsrud og hans lag i aksjon igjen. Denne gang var det USA som sto for motstanden.

Nok en gang ble det en svært jevn og spennende kamp.

Norge tok ledelsen gjennom 1-0 i andre omgang, før USA utlignet i den fjerde og Norge tok tilbake ledelsen i den femte omgangen. Deretter vant først USA 2-0 i sjuende omgang før Norge svarte med samme sifre i den åttende.

I den niende omgangen la amerikanerne et kraftig press på Norge gjennom å ta to poeng. Thomas Ulsruds gjeng måtte dermed ta ett poeng i den tiende omgangen for å sikre ekstraomgang, eller eventuelt mer enn ett poeng for å vinne kampen.

Det ble 1-0 til Norge i den tiende omgangen, og dermed 5-5.

USA fikk fordelen av sistestein i ekstraomgangen, men da skip John Shuster brukte for mye kraft på den siste og avgjørende steinen, kunne Norge juble for turneringens første seier.

Det er ti lag med i herrenes turneringer og alle skal møte alle i det innledende spillet. De fire beste går videre til semifinaler. Mer info finner du på de offisielle OL-sidene.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken