RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig en stjerne

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Didier Konan Ya med drømmestart i Hannover 96.

Etter åtte serierunder klamrer lille Hannover 96 seg fast til 11.-plassen på tabellen. Syv av oppgjørene har Didier Konan Ya spilt fra start.

Den tidligere Rosenborg-spilleren har scoret to ganger og servert lagkameratene like mange ganger.

- Det er et godt liv, innrømmer ivorianeren overfor Nettavisen.

- Blant de beste i verden
Og selv om Hannover 96 neppe kan sammenlignes med årets RBK-mannskap, må det være lov å ymte frempå at Bundesliga tross alt er enn sterkere liga enn vår egen.

Det skulle da også bare mangle.

- Det er en av de beste ligaene i verden, mener Konan Ya.

- Det er morsomt å spille her. Det spilles god fotball og det har vært veldig et riktig steg i karrieren min.

Torbjørnsen tok grep
Konan Ya ble aldri den store helten i Trondheim. Han fikk tidvis vist fram sitt talent, men røk også uklar med ledelsen i klubben etter å ha surret gjentatte ganger med treningstidene.

Talentspeider Stig Torbjørnsen har likevel nektet å gi opp 25-åringen. Den tidligere RBK-ansatte speideren var mannen som igjen fikk fart på Konan Yas karriere.

- Jeg anbefalte han for Hannover 96. Heldigvis ser det ut til å være en god investering, sier den nåværende Stars and Friends-agenten i kjent stil til Nettavisen.

Mellom slagene i Bundesliga fikk angriperen sjansen til å feire seriegull i Trondheim også. Selv om returen til 2-3-tapet mot Start var en aldri så liten bomtur, setter Konan Ya stor pris på å opprettholde kontakten med sine tidligere lagkamerater.

- Jeg snakker selvsagt mye med Abdou Razack Traoré, men jeg har jevnlig kontakt med Alejandro Lago, Dario Zahora, Per Ciljan Skjelbred, Anthony Annan og flere andre også.

- De har mange gode spillere der oppe og fortjente virkelig å vinne seriemesterskapet denne sesongen. Rosenborg er et meget godt lag, men Hannover 96 har fulgt meg i lang tid og det er viktig for meg å spille jevnlig.

Man of the Year?
På klubbens hjemmeside lar en lokal sponsor supporterne stemme fram årets spiller. De tre beste mottar deretter poeng til den sesonglange kåringen.

Konan Ya ble banens beste etter debuten mot Mainz og faktisk også etter 0-1-tapet mot Hoffenheim i fjerde spilleomgang. Sammenlagt ligger han på andreplass i konkurransen med sine åtte poeng.

En annen som har fått fatt på karrieren sin i Hannover er tidligere Sogndal-spiller Constant Djakpa. Han ble solgt til rumenske Pandurii for to år siden og er nå på utlån fra Bayer Leverkusen.

Djakpa topper «Man of the Year»-børsen foran Konan Ya.

Hvem som hentet 22-åringen til Norge i sin tid? Hint: Fornavnet er Stig.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere