Gå til sidens hovedinnhold

- Endelig er Norge storebror i Norden

Fotballprofiler om Drillos taktikk, dansk arroganse, laguttak og nerver.

Lørdag spiller det norske landslaget sin viktigste kamp siden Brasil sto på motstatt banehalvdel i 1998. Vi tok en prat med fotballprofiler fra Tippeligaen om forventninger før Norge – Danmark.

SISTE: Skadesjokk for Danmark

1: Hva forventer du av kampen?

Daniel Nannskog:

- Jeg er spent på kampen, og håper av hele mitt hjerte at Norge vinner. Danskene har vært så «kaxiga» en stund, og de slo ut Sverige av VM-kvalifiseringen sist. Det hadde vært «underbart» om Norge hadde satt dem på plass. Det hadde varmet mitt hjerte.

Jan Jönsson:

- Jeg tror det blir en jevn kamp. Begge lag vil vinne, men ingen vil tape heller, så det lukter uavgjort her. Vinner Norge ser det veldig bra ut med tanke på EM.

Ronny Deila:

- Det blir en «gysare», og en jevn kamp. Jeg ble imponert av Danmark da jeg så dem spille mot England i februar. Særlig i første omgang, da var de gode. Vi har gode muligheter hvis vi klarer å bryte ned det offensive spillet deres.

Frode Kippe:

- Det blir en tøff match, og jeg tror det blir tøft å slå dem. Vi er gode på hjemmebane, så det er en helt åpen kamp.

Davy Wathne:

- Denne kampen er så viktig for norsk fotball at jeg nesten ikke klarer å tenke på den. Hvis vi vinner, er vi nummer to uansett om vi taper borte mot Danmark og Portugal, om vi slår Island og Kypros på Ullevaal som vi skal. Denne kampen er hele nøkkelen til Norges deltakelse i EM.

2: Hva betyr det at Jon Knudsen er skadet, og hvem bør spille i hans fravær?

Daniel Nannskog:

- Jon har vært stabil og stått alle de viktige kampene for Norge den seneste tiden, så det er ikke bra at han er ute. Men Espen Bugge Pettersen er en bra keeper og kan erstatte ham. (Ole Gunnar) Solskjær har jo meldt at Bugge Pettersen er klar og Norges beste keeper, så da må vi stole på Solskjær og la Bugge stå. Han har vist før at han vet hva han snakker om, ler Nannskog.

Jan Jönsson:

- Det er trist at Jon mister denne kampen, det kjenner jeg personlig. Forhåpentligvis betyr det ikke så mye for laget, men Jon har gjort det veldig bra og vært stabil. Nå har Jarstein vært ute med skade litt i vinter, og Bugge har gjort det bra. Det blir opp til landslagssjefene å vurdere hvem som skal stå.

Ronny Deila:

- Det er selvsagt synd Jon er skadet, men jeg tror Jarstein er klar for den oppgaven.

Frode Kippe:

- Jeg tror ikke det betyr all verden. Han har selvfølgelig vært god, men de to vi har bak er ikke mye dårligere. Vi er marginalt svekket. Jeg tror Drillo velger Espen Bugge Pettersen, jeg gjør det.

Davy Wathne:

- Rune Almenning Jarstein er det naturlige valget, men hans skadehistorie og lange rekonvalesens gjør at kanskje Espen Bugge Pettersen er det trygge og logiske valget. Det er heller ikke så stor forskjell på Bugge og Jon Knudsen. De er stabile og man vet hva man får. Det gjør man kanskje ikke med Jarstein, selv om han noen ganger spiller kamper hvor han er helt matchavgjørende.

Martin Andresen:

- Jon har vært veldig solid og trygg, og nå er det vel Jarstein som blir valgt. Han kan stå kjempekamper, så det er vanskelig å si om Jons skade har noe å si i det hele tatt.

HTML EMBED

3: Hvordan ville du lagt opp taktikken om du var Drillo, og hvordan tror du han legger opp taktikken?

Daniel Nannskog:

- Det er på hjemmebane, så man må gå for seier. Jeg håper det norske publikummet kan løfte frem laget på banen. Når man er på hjemmebane må man våge å spille, så jeg håper på et offensivt Norge mot Danmark.

Frode Kippe:

- Vi må gjøre som vi har gjort hele veien, være kompakte bakover, gode på overgangene og være nøye i det defensive spillet. Da kommer overgangene, og jeg tror det er det som skal til.

Jan Jönsson:

- Jeg tror ikke han vil endre så mye på taktikken uansett hvem de spiller mot, enten det er Danmark eller noen andre. Det er på hjemmebane, og jeg tror han går for sin egen strategi, og det er nok klokt av ham.

HTML EMBED

Ronny Deila:

- Drillo er flink til å motivere spillerne sine, og flink til å få kampene inn i sin gate. Det blir Norges oppgave nå, få dratt ned tempoet og være kompakte bakover, da vil vi få muligheter på kontringer og dødballer.

Davy Wathne:

- Drillo vet det 1000 ganger bedre enn deg og meg til sammen – han har full kontroll. Det bekymrer meg litt at Nicklas Bendtner har begynt å spille litt for Arsenal igjen. De har noen klassespillere, men de er et disharmonisk lag. Daniel Agger er småskadet, de har keeperproblemer, for ingen av keeperne spiller førstelagsfotball. Det er mange ting som taler for at vi for endelig er storebror i Norden.

- Det blir opp til oss å føre kampen, for Danmark vil trolig for en gangs skyld være fornøyd med uavgjort. Paradoksalt nok må ikke Danmark vinne, selv om vi har full pott og ni poeng. De kan tillate seg å spille uavgjort i Norge og vinne i Danmark. Da har de tatt fire av seks poeng mot oss, og kan stole på at Portugiserne også tar oss. Jeg tror ikke Danmark kommer hit for å vinne.

Martin Andresen:

- Drillo kommer helt sikkert til å legge opp taktikken slik han alltid gjør, ved å være godt organisert defensivt, kjøre alt dem har av overganger, vente på at danskene skal spille og straffe dem for eventuelle unøyaktigheter.

4: Den danske serien har vært i gang igjen siden 05. mars, og det spilles tre serierunder i Superligaen før slaget om Norden braker løs. Til sammenligning spilles det kun én serierunde i Tippeligaen før landskampen mot danskene. Hvor mye har det å si?

Martin Andresen:

- Det er bare et par ukers forskjell, så jeg tror ikke det har så mye å si. Det er kanskje en liten fordel for Danmark.

Ronny Deila:

- Det tror jeg er en fordel for Danmark, for de er i bedre form. Samtidig er det ikke så mange hjemlige spillere som skal spille fra start, så det vil ikke ha så mye å si.

Davy Wathne:

- Det har ikke så veldig mye å si. De fleste av spillerne våre er godt gående i utlandet, så jeg tror ikke det er et avgjørende moment. Det er heller ikke mange Tippeliga-spillere som kommer til å starte kampen, og de Tippeliga-spillerne som starter er samvittighetsfulle gutter, som er i god form.

Daniel Nannskog:

- Man så hvor mye kampform har å si, da Chelsea spilte mot FC København i Champions League. Selv om Chelsea er et mye bedre lag, kunne man se at de var mye mer inne i matchrytmen, mens FCK var litt rustne. Men Norge har mange utenlandsproffer, så jeg håper de kan være med på å løfte frem de hjemlige spillerne.

Lørdag klokken 20 får vi svarene.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken