Gå til sidens hovedinnhold

Endelig - et norsk alpinlandslag

I flere år har Aksel Lund Svindal dratt lasset for norsk alpinsport - søndag så man konturene av det som kan bli et godt norsk alpinlandslag.

Det ble en helg med mye blandet drops for Aksel Lund Svindal. Fredag vant han super-G i Val Gardena, før han skuffet i utforen lørdag. Der endte han helt nede på 17.plass.

Dermed var det knyttet spenning til hvordan han kom til å svare i søndagens storslalåm i Alta Badia. Men det ble et vanskelig renn for Lund Svindal.

Isete forhold sørget for at løperne fikk trøbbel med underlaget. For de norske ble dette avgjørende for nølende kjøring i førsteomgangen. Lund Svindal kjørte inn til en foreløpig 10.plass, mens Kjetil Jansrud kom inn til 14. Gledelig var det uansett at også Truls Ove Karlsen og Leif Kristian Haugen kvalifiserte seg for andreomgangen.

Der imponerte de norske enda mer. Haugen lå på 27.plass etter førsteomgangen, men lyktes i å kjøre seg opp hele 11 plasser til en god 16.plass. Truls Ove Karlsen fulgte opp og kjørte seg opp fra 20.plass til 15.plass.

Jansrud og Lund Svindal ville ikke være dårligere. Jansrud kjørte seg opp til 9.plass, mens Lund Svindal klatret to plasser til 8.plass.

Vant gjorde Massimiliano Blardone fra Italia, mens landsmannen Davide Simoncelli sørget for dobbelt italiensk. Tredjeplassen kapret franskmannen Cyprien Richard.

Dermed ble det ingen toppdag for de norske alpinistene, men endelig ser det ut til at Norge igjen har et godt lag på gang. For til tross for ingen pallplasseringer, er fire mann blant de tjue beste en prestasjon man kan være fornøyd med.

Det lover godt i en OL-sesong.

Komplett resultatliste finner du her (ekstern lenke).

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken