RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig et norsk lyspunkt

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Nederland gjorde jobben på sagaøya.

Norge feilet i Makedonia, men kunne i det minste glede seg over Nederlands innsats lørdag. De oransje vant nemlig 2-1 borte mot Island, og er dermed allerede klare for VM i Sør-Afrika i 2010.

At Nederland vant gir Norge to ting å glede seg over. For det første har ikke laget noe å spille for når de møter nettopp Norge onsdag. For det andre er det fortsatt bare ett poeng opp til Island på tabellen.

Nigel de Jong sendte Nederland i front på sagaøya allerede etter 8 minutters spill, mens Mark von Bommel doblet ledelsen etter et drøyt kvarter. Islands redusering mot slutten av kampen ble aldri annet enn et trøstemål, og hollendernes VM-plass var sikret.

Status i gruppe 9 er dermed den at Nederland uansett kommer til å vinne, mens det fortsatt er svært jevnt om andreplassen. Skottland ligger i øyeblikket best an med sine 7 poeng fra 5 kamper.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kroatia feilet
I gruppe 6 er det England som styrer. Fabio Capellos menn står med full pott etter de 6 første kampene, og holder stø kurs mot både gruppeseier og en VM-plass til 2010.

Nærmeste utfordrer er Kroatia, men de får en tøff jobb med å hente inn England. Lørdag klarte de nemlig bare 2-2 hjemme mot Ukraina, og ligger dermed åtte poeng bak når fire kamper gjenstår.

Mladen Petric sendte Kroatia i føringen etter to minutter, men Andrej Sjevtsjenko utlignet for gjestene. Mannen med det slående navnet Oleksij Gay gjorde 1-2, mens Luka Modric ordnet poengdeling.

Rystet Finland
Liechtenstein er ikke noen fotballstormakt, men lørdag sjokkåpnet de borte mot Finland. I det 13. minutt ordnet Mario Frick ledelse. Mikael Forssell utlignet, før Jonatan Johansson avgjorde for finnene.

I den andre kampen i gruppe 4 slo Wales Aserbajdsjan 1-0 på bortebane. David Edwards, som til daglig tjener til sitt daglige brød i nyopprykkede Wolverhampton, scoret kampens eneste mål.

Waliserne okkuperer en fjerdeplass i gruppen med ni poeng, mens Finland ligger på plassen foran med sine 10 poeng. Tyskland topper, mens Russland er nummer to.

Portugal med håp
Den store kampen i gruppe 1 gikk på Råsunda mellom Sverige og Danmark. Thomas Kahlenberg ble den store spilleren med sin scoring etter 22 minutter. Danmark topper gruppen klart med 16 poeng.

Ungarn er overraskende på andreplass, mens Portugal puster dem i nakken. Portugiserne vant nemlig 2-1 borte mot Albania lørdag, og står nå med ni poeng etter 6 kamper. Det er fire opp til Ungarn.

Hugo Alemeida og Bruno Alves scoret målene for Portugal, mens Erjon Bogdani nettet for hjemmelaget. Det ble imidlertid svært dramatisk, og avgjørelsen falt ikke før på overtid.

Slovakia til VM?
De fleste husker nok fortsatt Norges 10-0-seier over San Marino i kvalifiseringen til VM i 1994. Lørdag gjestet den lille nasjonen Slovakia, og som så ofte før endte det med grisebank og kalassifre.

Slovakene ga seg nemlig ikke før det sto 7-0 Tehelné Pole Stadion. Seieren betyr at Slovakia topper gruppe 3 med 16 poeng etter 6 kamper. Nord-Irland følger på andre med sine 13 poeng.

Marek Cech (2), Peter Pekarik, Miroslav Stoch, Jan Kozàk, Martin Jakubko, og Lubos Hansel scoret målene for Slovakia. San Marino ligger sist i gruppen med 0 poeng og 1-32 i målforskjell.

Serbia surfer
Et annet lag som sliter om dagen er Romania. Landet er som regel fast inventar i store sluttspill, men Sør-Afrika-VM kan fort gå uten de gulkledte. Alt håp er imidlertid ikke ute, og lørdag ble det tre poeng.

Borte mot Litauen sørget nemlig Ciprian Marica for seier med sin scoring etter 38 minutter av oppgjøret. Surt for hjemmelaget, som har også har en VM-plass innen rekkevidde så langt.

Serbia topper gruppe 7. Landet vant 1-0 hjemme mot Østerrike lørdag, og står dermed med 15 poeng etter 6 kamper. De har en luke på komfortable fem poeng ned til Frankrike på andreplass.

Irland i toppen
I gruppe 8 er det Italia som topper. Støvlelandet var ikke i aksjon lørdag, men har likevel ett poengs forsprang ned til Irland på andre. Irene har også én kamp mer spilt enn sine blåkledte rivaler.

Grunnen til det er enkel. Irland spilte nemlig bare 1-1 bort mot Bulgaria, og misbrukte dermed sjansen til å sette press på Italia. Richard Dunne scoret for irene, mens Dimitar Telkiyski utlignet for vertene.

I gruppens andre kamp, mellom Kypros og Montenegro, endte det også med poengdeling. Hjemmelaget ledet med to mål til pause, men to scoringer av Dejan Damjanovic reddet gjestene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere