RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig fant talentet nytt lag

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Guillaume Boivin drømmer om å sykle vårklassikerne.

Onsdag skrev procycling.no om stortalentet Guillaume Boivin som slet med å finne et nytt lag etter at Spidertech bestemte for å legge ned satsingen.

Nå har løsningen kommet for den talentfulle 23-åringen. Sammen med klatresterke David Boily, er nemlig canadieren klar for Cannondale (tidligere Liquigas).

22 år gamle Boily ble blant annet nummer to i fjorårets Tour de l’Avenir.

Les mer:Stortalentet ingen vil ha

Klar for flaskehenting
De to unge canadierne blir dermed lagkamerater med blant annet Ivan Basso og Peter Sagan neste sesong.

- Jeg må sikkert hente noen flasker til dem neste år. Det er slikt arbeid man ikke liker så godt, men nå vil det gi meg glede, ler Boily overfor Le Quotidien.

- En tung bør er borte fra mine skuldre.

Det er omtrent fire uker siden beskjeden om Spidertech kom. Selv om rytterne får lønn også i 2013, har det vært en desperat jakt etter å finne et nytt lag. Tilslutt klarte rytternes agent, Andrew McQuiad, sønn til UCI-sjef Pat, å lage en avtale med Liquigas.

Vårklassikerne
- Med disse fire ankomstene (Brian Vandborg og Tiziano Dall'Antonia blir også hentet) begynner troppen for 2013 å bli full. Hittil har vi skaffet oss det laget vi ønsket. Det er konkurransedyktig, og med et sterkt internasjonalt fokus. I de kommende ukene vil vi vurdere mulighetene for å hente nye ryttere for å gjøre laget mer komplett, sier lagsjef Roberto Amadio.

Boivin har aldri kjørt på World Tour-lag tidligere, og har heller aldri kjørt de store klassikerne. Det har han et ønske om neste år, da han mener at vårklassikerne nord i Europa burde passe ham bra.

- Jeg trener hardt, og ser virkelig frem til en ny utfordring, sier Boivin.

De senere årene har Liquigas produsert flere stjerner, deriblant Peter Sagan og Moreno Moser. Boivin og Boily håper nok på en liknende utvikling i det italienske laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere