Gå til sidens hovedinnhold

Endelig fikk Aksel hvile

VM-kongen hadde torsdag sin første fridag siden han kom til Åre for et par uker siden.

Aksel Lund Svindal ble onsdag verdensmester i storslalåm, bare tre dager etter at han som første nordmann noensinne tok VM-gull i utfor. Forventningene til 24-åringen var store før mesterskapet, men allerede før siste øvelse er over kan vi konstatere at Lund Svindal har overgått alle forventninger.

- Trenger søvn
Torsdag fikk han en velfortjent hviledag, både fra trening og pressemas.

- Han har hatt helt fri i dag, og har bare slappet av, forteller alpinsjef Per Lund til Nettavisen.

- Ble det sen gullfeiring onsdag kveld?

- Nei, det var det ingen som hadde krefter til. Vi har vært her lenge nå, og trenger all den søvnen vi kan få, ler Lund.

Nå gjenstår bare slalåmrennet. Aksel Lund Svindal er i utgangspunktet ikke i favorittsjiktet her - han har to 13. plasser som best i denne disiplinen i årets verdenscup - men med den formen og den selvtilliten nordmannen har vist i Sverige, er det neppe lurt å avskrive ham.

Det er dog på sin plass å minne forventningsfulle nordmenn på at Lund Svindal bare endte på 18. plass på slalåmdelen av superkombinasjonen tidligere i VM. Alpinsjef Per Lund er likevel redd for at forventningene vil være i overkant store før lørdagens slalåmrenn.

- Kravstore
- Ja, det blir jo fort slik at man blir kravstor når Aksel har prestert så bra. Vi har egentlig nådd det dobbelte av målsettingen vår, og sånn sett har vi allerede god grunn til å være fornøyde med det vi har gjort her. Men det er ingen grunn til å legge seg bakpå, sier Lund.

Aksel Lund Svinal er for øvrig ikke den eneste norske alpinisten Per Lund har forventninger til i slalåm. Norge stiller også med Hans Petter Buraas, Truls Ove Karlsen og Lars Myhre.

- Det blir ganske spennende fordi underlaget gjør at løypa for første gang denne slalåmsesongen blir veldig lik for alle. Det er også et underlag som våre løpere liker godt, sier alpinsjef Per Lund.

Han avslutter med følgende melding:

- Vi er ingen soleklar medaljekandidat. Men alle er i veldig bra form og har kjørt bra på trening.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua