*Nettavisen* Sport.

Endelig fikk Portsmouth noe å juble for

Foto: Tim Hales (AP)

Men seieren mot Burnley satt fryktelig langt inne.

27.02.10 21:55

BURNLEY - PORTSMOUTH 1-2:

Årets sesong har vært en gedigen nedtur så langt for Portsmouth, og det hele toppet seg fredag - da klubben ble satt under økonomisk administrasjon, og samtidig ble trukket ni poeng som straff.

Men selv om nedrykket til Championship dermed er så godt som uunngåelig for Pompey-supporterne, ville det nok likevel smake godt med seier over Burnley i bunnkampen på Turf Moor lørdag.

Og til slutt skulle bortesupporterne få lov til å juble.

Sjekk dagens Premier League-resultater i faktaboksen på høyre side.

Vakker utligning
Portsmouth åpnet kampen mot Burnley på ambisiøst vis, og det var Frédéric Piqionne som fikk sende den hardt prøvede fansen til himmels.

Etter 25 minutter dukket spissen nemlig opp på bakerste stolpe, og headet et fint servert innlegg fra Danny Webber i målet.

Men vertene skulle slå raskt tilbake.

Seks minutter senere utlignet Martin Robertson for Burnley, etter fint samarbeid med spisskollega Steven Fletcher.

Sistnevnte stusset ballen videre til Robertson, som var presset av Portsmouth-forsvarerne, men som likevel klarte å lobbe ballen i en perfekt bane over keeper David James og i mål.

1-1, og lagene var like langt på Turf Moor.

Mot slutten av første omgang hadde Portsmouth en gylden mulighet til å igjen ta ledelsen, men tverrliggeren sto i veien for Jamie O'Hara. På returen sto Danny Webber klar til å sette inn ballen, men heroisk forsvarsspill av Burnley sørget for at det bare endte med hjørnespark.

City ydmyket Chelsea: Craig Bellamy slang med leppa

To straffer
Om første omgang var morsom, skulle imidlertid ikke andre omgang være mindre dramatisk.

Ti minutter etter hvilen sto nemlig jubelen høyt i Portsmouth-svingen, da Clarke Carlisle meiet ned målscoreren Piqionne innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket.

Men jubelen endte i fortvilelse da Jamie O'Hara serverte en svakt straffespark som gikk rett i armene på Burnley-keeper Brian Jensen.

Like etterpå var det Burnleys tur til å fortvile, da Steven Fletcher helt umarkert headet over fra syv meter.

Så - et kvarter før slutt - kom forløsningen for Portsmouth-supporterne.

Igjen sørget Clarke Carlisle for at gjestene fikk tildelt straffespark, etter å ha mistet ballen til John Utaka for deretter å ha felt ham, men denne gangen var det Hassan Yebda som gikk fram for å ekspedere straffen.

Det gjorde han på vakkert vis da han la ballen i høyre kryss, og igjen var Portsmouth i ledelsen.

Årets første ligaseier
Den holdt de helt til dommeren blåste av kampen, og det spilte ingen rolle at Ricardo Rocha pådro seg sitt andre gule kort for dagen i sluttminuttene.

Tre poeng for Portsmouth betyr at de nå står med ti poeng i Premier League, hele 13 poeng bak Burnley på plassen over.

Laget tok sin første ligaseier siden 2-0-kampen mot Liverpool i desember, og dagens trepoenger var faktisk den første på bortebane siden kampen mot Wolverhampton 3. september i fjor.

Seieren betyr nok imidlertid helt sikkert mer enn de tre poengene for Portsmouth, som først og fremst kjemper for å overleve som fotballklubb.

Og for lagets supportere, som går gjennom en tøff tid hva fotballfølelser angår, er det grunn til å feire litt ekstra lørdag kveld.

For nå har laget bevist at de fortsatt er i stand til å vinne fotballkamper.

PS. Christian Kalvenes er skadet, og var dermed ikke å se på banen for Burnley lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.