*Nettavisen* Sport.

Endelig for Friend

Han ble omtalt som en avslutter av internasjonalt format, men Rob Friend måtte vente til sjuende serierunde før han fikk nettsus.

14.05.06 00:47

MOLDE - FREDRIKSTAD 4-0:

Før sesongen uttalte Molde-trener Arild Stavrum at Rob Friend holder internasjonal klasse som avslutter. Og nederlandske Heerenveen tok ham på ordet og kjøpte kanadieren.

Men avslutningene har ikke vært på verken internasjonalt- eller norsk toppnivå de første ukene av sesongen.

Friend sto over serieåpningen på grunn av et rødt kort i en treningskamp. Etter det har han spilt fem kamper uten å få ballen i nettet, til tross for en reke fete sjanser.

Mot Fredrikstad løsnet det endelig for 25-åringen.

Etter at Madio Konate og Matej Mavric hadde sendt Molde i føringen med 2-0 til pause, overtok Friend hovedrollen i andre omgang.

Først var han raskt frempå og plasserte returen i mål da tippeligadebutant Øyvind Gram skjøt i stolpen, før han knuste Are Tronseth i en hodeduell og headet inn sitt andre for kvelden.

- Det var en stor lettelse for meg. Jeg har vært nærme i de siste kjampene, og i dag kom endelig målet. Hele laget spilte bra i dag, og det var det viktigste, sier en glad Rob Friend til TV 2.

Etter to strake hjemmetap, var det en etterlengtet seier for Molde.

- Det var vår klart beste kamp hittil i sesongen. Nå må vi bare fortsette å spille slik. Det blir veldig tøft mot Lillestrøm 16. mai, men hvis vi gir 100 prosent har vi en sjanse. Det blir krig i 90 minutter, lover kanadieren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag