Gå til sidens hovedinnhold

Endelig for Newcastle

Og nå kan Wigan miste et lite lyspunkt i sesongen.

WIGAN - NEWCASTLE 0-1:

Newcastle har aldri før slått Wigan på DW Stadium. De fem gangene lagene har møttes på Wigans eget gress, har hjemmelaget vunnet hver gang.

Nå har det endelig snudd for The Magpies. Da lagene møttes i den 20. serierunden hentet Newcastle for første gang hjem tre poeng.

Wigan kan miste Cleverly
Men det kunne fort utartet seg annerledes. Den første omgangen telte åtte store målsjanser, men kun én scoring. Wigan var nære målet flere gangen, men verken Hugo Rodallega eller Tom Cleverly traff nettmaskene.

Sistnevnte spilte imidlertid nok en god kamp for hjemmelaget. Cleverly er på utlån fra Manchester United og har virkelig funnet storformen denne sesongen. På elleve kamper står han med tre scoringer og er en av nøkkelspillerne til Roberto Martinez.

Låneavtalen utgår i slutten av sesongen, men nå frykter Martinez at Cleverly vil ble hentet tilbake til United i nærmeste framtid. En kombinasjon av ungguttens prestasjoner, samt det faktum at Ji Sung Park skal på landslagsopphold og Luis Antonio Valencia er skadet, kan gjøre at Alex Ferguson velger å hente tilbake den offensive midtbanespilleren allerede i januar.

- Lånet var for hele sesongen, men det er en tilbakekallelsesklausul i kontrakten. Tom har funnet seg godt til rette her og liker å spille her. Vi håper det fortsetter slik, men å bestemme dette ligger ikke i våre hender, sier Martinez, ifølge Sky Sports.

Effektiv Newcastle-lag
Dermed kan Wigan miste er sårt trengt spiller. Med åtte tap og kun fire seiere ligger klubben bare så vidt over nedrykksstreken og sliter enormt foran målet. Klubben har kun scoret 17 ganger denne sesongen - færrest av samtlige lag.

Newcastle er på sin side relativt effektive i skuddposisjon og kun de fem topplagene samt Bolton har nettet flere ganger.

Toppscorer Andy Carrol manglet imidlertid mot Wigan, men de stripede fikk likevel med seg ett mål. Og Shola Ameobis scoring i førsteomgangen holdt til Newcastles første trepoenger på DW Stadium noensinne. Målet kom etter klabb og babb i Wigan-forsvaret, og var vel fortjent etter flere nestensjanser til de stripede.

Ameobi var ekstremt nære 1-0 allerede etter tre minutter, men avslutningen var det ingen Carrol-kvalitet over.

Fortjent seier og tabellklatring
Andreomgangen var det lite nyttårsfyrverkeri over, og Newcastle sikret en meget fortjent 1-0-seier.

Dermed klatret de til 10.-plassen på tabellen, like under Liverpool, som har en kamp mer spilt. Det må sies å være imponerende for en klubb som spilte i den nest øverste divisjon i England forrige sesong.

Alan Pardew, som tok over som Newcastle-sjef etter at Chris Hughton fikk sparken tidlig i desember, tok sin andre seier som manager for de stripede. På de fire kampene han har ledet Newcastle, har Pardew sikret seks poeng.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken