RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Endelig for Villas-Boas og Spurs

Sist oppdatert:
Tottenham kjørte over Reading, da sjefen trengte det som mest.

READING-TOTTENHAM 0-3:

En André Villas-Boas under knallhardt press tok med seg sitt Tottenham på besøk til Madejski Stadium, til det som ble kalt en tidlig skjebnekamp for den portugisiske manageren.

Med kun to poeng fra de første tre kampene, etterfulgt av kontroversen rundt keeperspørsmålet, var det kun tre poeng som gjaldt for at ikke Villas-Boas skulle få den tvilsomme æren av å være den Tottenham-manageren med svakest ligastart.

Mål fra Jermanie Defoe, Gareth Bale og deretter Defoe igjen, sørget derimot for en meget etterlenget seier for gjestene fra Nord-London. Samtidig som Villas-Boas tilfreds kan lene seg tilbake og nyte sin første trepoenger som White Hart Lane-sjef.

Etter kampen var tomålsscoreren først og fremst opptatt av å skryte av lagkameratene.

- Det første målet var på grunn av nydelig forspill av Aaron (Lennon), mens det på det andre var et godt løp av Gareth og en god avslutning av meg. I dag var vi det beste laget, konstaterte Defoe etter kampslutt.

Rett i strupen
Det gikk ikke mange minuttene før Spurs tok initiativet inne på Readings banehalvdel. Den første store muligheten kom allerede etter drøye fire minutter, da Gylfi Sigurdssons heading ble avverget på flott vis av Reading unge keeper Alex McCarthy.

Ikke lenge etter var samme McCarthy ute på en ørliten bærtur på en langpasning, men Gareth Bale klarte ikke å utnytte muligheten til fulle.

På Tottenhams tredje store sjanse skulle imidlertid Jermanie Defoe sørge for å gi mening til det velkjente ordtaket. Sigurdsson fant fram syutstyret og tredde ballen igjennom til en Aaron Lennon på sedvanlig løp langs høyrekanten.

Et presist innlegg langs bakken fant Defoe inne i feltet, som enkelt kunne avslutte praktangrepet fra Spurs. Velfortjent ledelse til gjestene, som likevel kunne anse seg som heldige da de unngikk straffespark i mot etter Kyle Walkers hands.

Bombarderte Reading
Villas-Boas' menn har scoret det første målet i de to siste kampene, bare for å se motstanderen utligne og få med seg ett poeng.

Akkurat dét ønsket ikke Tottenham at skulle gjenta seg, og de liljehvite - i mørke bortedrakter for anledningen - trykket på for å få et mål nummer to.

Da halvtimen var spilt fikk Sigurdsson en alle tiders mulighet som følge av nok en svak involvering fra readingkeeperen. Avslutningen fra fem meter ble derimot reddet på streken.

Tottenham kunne uansett gå til pause med 1-0 i målprotokollen, og 13-2 i skudd på mål-statistikken, noe som må sies å være imponerende for et bortelag i Premier League.

Tottenham-fest
Hva Reading-manager sa til guttene sine i pausen, er usikkert. Det det ikke er noe tvil om er den tidligere Arsenal-spillerens ønske om å rappe med seg poeng mot Tottenham.

Etter pause var det da også hjemmelaget som presset hyppigst de første minuttene. Dessverre for «The Royals» ga ikke initiativet uttelling, og istedenfor kunne gjestene sikre seieren med to kjappe mål.

Først da Kyle Walker kom seg løs på høyresiden, og slo inn til en umarkert Gareth Bale som brukte høyrefoten til å ende sin 17 kampers lange måltørke.

Bare fire minutter senere skulle Jermaine Defoe bli tomålscorer. Spissen dro med seg ballen fra midtstreken, løp over Readings banehalvdel, før han dro av en siste mann og banket ballen i lengste hjørne.

Dermed var spikeren til de grader satt i Reading-kista. Så fikk det heller være at hjemmelaget fikk en redusering helt på tampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere