Gå til sidens hovedinnhold

Endelig funket det for snowboard-Silje

Kom til finalen med et nødskrik.

Silje Norendal var en av de største forhåndsfavorittene til å vinne gull i slopestyle under OL i Sotsji.

Og hun så lenge ut til å slite med å klare finaleplass, men i sitt siste semifinalerun klarte hun det - med et nødskrik.

Hun har flere ganger tidligere uttalt at hun sliter kraftig med nervene under konkurranser, mens alt sitter som det skal på trening.

Søndag klarte hun heldigvis å få til et godt gjennomført run, og dermed er hun klar for OL-finalen.

- Jeg gikk bare litt bakpå og så gikk det galt. Det var jækla kjipt etter at det har sittet i alle treningene, sa Silje Norendal til TV 2 Sporten etter at hun måtte nedi med rumpa i sitt første semifinalerun.

I sitt andre og siste run fikk Norendal poengsummen 78,75, og det holdt akkurat til finaleplass. Hun havnet på den fjerdeplass i semifinalen, noe som akkurat holdt, ettersom det kun var de fire beste fra semifinalen som ville få kjøre finale.

- Jeg er veldig spent. Det var ikke et perfekt run, så det var som forventet. Jeg var så sykt nervøs, og alt var litt her og der. Men jeg har det skikkelig gøy i løypa nå og har lyst til å vise at jeg er litt flinkere enn jeg har vært i kvaliken, sa Norendal mens hun ventet på å finne ut om hun ble klar for finalen.

Hun kunne til slutt puste lettet ut!

- Jeg var ikke helt klar for kvaliken og har fortsatt ikke hatt så mye tid i løypa, sier Silje Norendal, som har slitt med sykdom denne uka, i et intervju med TV 2 Sportens Stian Blipp.

- Jeg håper egentlig aldri at noen faller, men akkurat nå var det en lettelse å komme til finalen. Det er en utrolig vanskelig bane. Jeg tror finalen kommer til å bli veldig bra. I en så stor bane er det bare bra at vi klarer å få til noe, egentlig. Det er veldig stor nivåforskjell på oss og gutta, selv om jeg synes vi er ganske flinke. Det er kjipt å stå i bunnen og smile når folk detter, men akkurat i dag er det kanskje litt lov?

Kommentarer til denne saken