Gå til sidens hovedinnhold

Endelig jubel for RadioShack

Det er vanvittig jevnt i Tour Méditerranéen før den siste etappen.

Etter en uventet hviledag fredag, var rytterne i Tour Méditerranéen tilbake for fullt på lørdagens etappe. Eller, ikke alle.

Garmin hadde nemlig fått alle sine sykler stjålet, og kunne dermed ikke stille til start på etappen med målgang på toppen av beryktede Mont Faron.

Selv uten det amerikanske laget på start, ble det en forrykende avslutning.

Terrengsyklist til topps
Etter angrep fra blant annet Jürgen Roelandts, Franco Pellizotti og Romain Sicard tidlig i bakken, var det en mann som virkelig skilte seg ut.

Jean-Christophe Péraud var nemlig utilnærmelig. Ag2r-rytteren, som deltok i OL i terrengsykling i fjor, hadde en tung fjorårssesong, men fikk en kjempeopptur med seier lørdag.

Francesco Reda og Bauke Mollema fulgte nærmest 35-åringen. Bak ble det kjempet en durabelig kamp om ledelsen i sammendraget.

Péraud tapte nemlig en del tid på torsdagens tempo, noe som åpnet for at andre ryttere kunne ta over ledelsen sammenlagt. Og det ble en vanvittig jevn duell.

Sammenlagtleder Lars Boom kjempet tappert i et terreng han ikke liker, men måtte akkurat se at ledertrøyen forsvant. Nederlenderen var ett fattig sekund for sent ute over mållinjen. Det til stor jubel for RadioShack.

Opptur for skandalelag
Laget, som hadde ekstreme problemer i fjor, og måtte se Andy Schleck bryte rittet med sykdom, kunne nemlig se Maxime Monfort øverst på sammenlagtlistene etter etappen. Men med én etappe igjen av rittet, er det fortsatt ikke sikkert at belgieren vinner sammenlagt.

Det er nemlig uvanlig jevnt i toppen. Ned til Thomas Löfkvist på tredjeplass er det kun to sekunder. På samme tid finner vi lørdagens vinner Péraud.

Den avsluttende etappen blir heller ingen parademarsj. Det går opp og ned de siste milene, og det vil trolig bli mange angrep mot sammenlagtleder Monfort.

Thor Hushovd deltar i rittet, men viste seg, ikke overraskende, lite frem på den tøffe etappen.

Resultater:
1. Jean-Christophe Péraud (Ag2r)
2. Francesco Reda (Androni Giocattoli) +19
3. Bauke Mollema (Blanco) +24
4. Alexandre Geniez (FDJ) +27
5. Matteo Montaguti (Ag2r) +31
6. Thomas Lövkvist (IAM Cycling) +35
7. Ivan Santaromita (BMC) +39
8.Davide Rebellin (CCC Polsat) +41
9. Nicolas Roche (Saxo Bank) +44
10. Ion Izagirre (Euskaltel) samme tid
(..)
99. Thor Hushovd (BMC) +9.41

Sammenlagt:
1. Monfort (RadioShack)
2. Boom (Blanco) +1
3. Lövkvist (IAM Cycling) +2
4. Peraud (Ag2r) s.t
5. Roche (Saxo Bank) +22

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene