*Nettavisen* Sport.

Endelig jubel for Sunderland?

Foto: Ian MacNicol / AFP / NTB scanpix

Premier Leagues bunnlag møter et skadeskutt West Ham. Sjekk tippetipsene.

Sportspill meny lørdag:
Oddstips 1: Fransk dynamitt senker Southampton

Oddstips 2: Wolverhamptons oppstandelse
Premier League: Siste nytt om skader og karantener

Fotball på TV: Full oversikt over helgens TV-sendte fotballkamper

V75 Forus: Gunda og Gry i millionjakten

Vi står overfor en god, gammeldags lørdagstippekupong med 12 kamper fra Premier League og Championship.

Bonuspotten har steget til pene 2,8 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp tipsforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Hull – Stoke
Brukbare takter fra Hull i det siste, med uavgjort borte mot Swansea i helgen og 3-1 hjemme mot Liverpool tredje sist. Ligger på 12. plass med 18 poeng på 15 kamper.

Viktige Sone Aluko er fortsatt skadet. Stephen Quinn er også ute, mens Paul McShane er høyst usikker.

Stoke varierer veldig i prestasjonene om dagen. Ble knust 4-0 av Everton og fulgte opp med en tam 0-0-affære mot Cardiff, før det ble en sterk 3-2-seier over Chelsea i helgen. Hevet seg mange hakk i andre omgang og avgjorde på overtid, noe som garantert har gitt laget sårt tiltrengt selvtillit. Ligger ett poeng bak dagens motstander.

En del usikre kort for bortelaget: Det er fare for at Adam Charlie, Asmir Begovic og Erik Pieters må stå over. Robert Huth og Jonathan Walters (karantene) er helt sikkert ute.

Hull har bare tapt én hjemmekamp så langt (4-2-1), og U er et nokså sannsynlig resultat. HU.

2. Chelsea - Crystal Palace
Chelsea så ut til å ha seieren i sin hule hånd forrige helg, men klarte å slippe Stoke inn i kampen og ble straffet med null poeng på overtid. Falt dermed ned til tredjeplass, og det er fem poeng opp til Arsenal. Sikret gruppeseieren i Champions League med 1-0 hjemme mot Steaua i midtuken.

Skademessig ser det veldig bra ut.

Palace har tatt to uhyre viktige trepoengere i sin siste to kamper (begge hjemme). Ligger fortsatt nest sist, men har kontakt med lagene over på tabellen.

Må klare seg uten Adlène Guédioura, Patrick McCarthy, Glenn Murray og Jerome Thomas. Dean Moxey er noe usikker.

Chelsea er nødt til å vinne kamper som dette og bør ha en enkel oppgave mot et meget bortesvakt Palace (1-0-6). H

3. Everton – Fulham
Everton har vært inne i en periode med et meget tøft kampprogram, men har levert sterke prestasjoner (uavgjort mot Liverpool og Arsenal, seier borte mot United og 4-0 mot Stoke). Ligger nå på femteplass med 28 poeng. Laget er det eneste i ligaen som bare har tapt én kamp, men det er blitt for mange uavgjorte til å ha kontakt med Arsenal (7-7-1).

Viktige Leighton Baines er ute med skade. Det samme er Darron Gibson og Arouna Koné, mens James McCarthy soner karantene.

Fulham var endelig tilbake på vinnersporet mot Aston Villa sist, etter noe som må ha fremstått som en uendelig rekke med tap for fansen. Samtidig var seieren viktig for den nye manageren René Meulensteen. Ligger tredje sist, men har kontakt med de nærmeste lagene på sikker grunn.

Brede Hangeland er fortsatt ute for bortelagt. Matthew Briggs og Hugo Radallega er også ute, mens Fernando Amorebieta og Kieran Richardson er usikre.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong.

Everton er med rette favoritt i denne matchen, men vi utelukker ikke helt at et Fulham-lag som fikk tilbake litt selvtillit sist, kan knipe et poeng. Dessverre må vi bruke garderingene andre steder på kupongen og nøyer oss med H.

4. West Ham – Sunderland
West Ham klarte seg lenge brukbart borte mot Liverpool borte sist, men lettkjøpte mål sørget for at resultatet til slutt ble 1-4. Tapte også for Crystal Palace nest sist og ligger utsatt til på 17. plass med 13 poeng. Har slitt med mye fravær store deler av sesongen, men situasjonen er blitt verre den siste uken. Til dagens oppgjør er Andy Carroll, Stewart Downing, Kevin Nolan (karantene), Mladen Petric, Winston Reid og Ricardo Vaz Te uaktuelle. I tillegg er James Tomkins, Razvan Rat, Guy Demel og James Collins usikre.

Sunderland klarte seg bra i første omgang mot Tottenham sist, men sviktet etter hvilen og tapte 1-2. Gjorde seg ikke bort i 3-4-tapet for Chelsea nest sist. Hovedproblemene til Sunderland er at man ikke klarer å avgjøre jevne matcher, man holder sjeldent høyt nivå i 90 minutter, og det blir for mange baklengs (2,00 i snitt pr kamp). Kieran Westwood, Carlos Cuellar er ute med skader.

På papiret har ikke Sunderland et dårligere lag enn West Ham. Snarere tvert imot når vi ser på hjemmelagets mange fravær. Sunderland spiller også tidvis ganske bra fotball. På et tidspunkt må det løsne.

Aller garderinger må til. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Newcastle – Southampton
Hvis man ser bort fra 0-3 mot Swansea nest sist, har Newcastle hatt en imponerende evne til å vinne jevne kamper i det siste. Slo til med 1-0 borte mot Manchester United i helgen og ligger på sjuendeplass med 26 poeng.

Yohan Cabaye er ute med karantene, mens Ryan Taylor er eneste skadefravær.

Southampton var inne i en tilsvarende periode som Newcastle er i nå tidligere i sesongen, men har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene. Det skal tas med at motstanden stort sett har vært steintøff, men 2-3 hjemme mot Aston Villa nest sist var urovekkende. Ligger nå på åttende med 23 poeng.

Southampton hadde svært få skader i den gode perioden i høst, men er blitt hardt rammet de siste ukene. Til dagens kamp er førstekeeper Artur Boruc ute. Heller ikke andrekeeper Kelvin Davis er klar, og urutinerte Paulo Gazzaniga står i mål for andre kamp på rad. Ellers er Nathaniel Clyne, Daniel Fox, Guilherme Do Prado og Victor Wanyama ute. Morgan Schneiderlin er høyst usikker.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong.

Dette er en test på om Southampton er i stand til å reise seg og komme tilbake på vinnersporet fra i høst. Vi tviler på at de klarer det og setter ren H.

6. Cardiff - West Bromwich
Cardiff har bare tatt to poeng på de siste fem kampene og har falt ned til 16. plass med 14 poeng. Stiller med et skadefritt mannskap i dag.

West Bromwich står også med to fattige poeng på de siste fem og ligger bare ett poeng foran dagens motstander. Skapte mye mot Norwich sist, men hadde ikke marginene på sin side og tapte til slutt 0-2. Skademessig ser det bra ut for bortelaget også. Ben Foster er ute, mens Victor Anichebe er noe usikker.

Vi tror mest på bortelaget, men må gardere. UB.

7. Blackpool - Queens Park Rangers
Blackpool har falt ut av playoffplassene etter to strake bortetap, først 0-1 for bunnlaget Yeovil og så 1-5 for opprykksrival Derby. Fikk Neal Bishop og Angel Martinez utvist i det siste oppgjøret, og de må stå over i dag.

Forsvareren Gary MacKenzie er ny på hjemmelagets skadeliste. Der finnes fra før Bradley Orr. Craig Cathcart ser ut til å bli klar, men Ricardo Fuller, Martinez og Bishop er suspendert.

Litt varierende resultater for QPR i det siste. Tapte for svake Doncaster tredje sist, slo så Bournemouth 3-0, før det ble skuffende 0-0 hjemme mot Blackburn forrige helg. Ligger på andreplass, og det er bare målforskjellen som skiller opp til Burnley.

Innleide Yossi Benayoun må trolig vente en runde før kan debutere for sin nye klubb. Nedum Onuoha ser ut til å bli klar, og det kan hende at vi også Luke Young blir å se i troppen. Alejandro Faurlin og Bobby Zamora er langtidsskadet.

Blackpool har fine 5-3-1 på hjemmebane, mens QPR har gjort det klart best på Loftus Road denne sesongen. Hjemmelaget er imidlertid svekket av tre karantener, og vi garderer helt ut. HUB.

8. Charlton - Derby
Charlton sliter virkelig om dagen (1-1-4 på de siste seks) og har falt ned til 22. plass. Den øverste nedrykksplassen er bare to poeng unna. Er ligaen nest svakeste hjemmelag (2-3-4).

Kaptein Johnnie Jackson soner karantene. Keeper Ben Hamer og Leon Cort er fortsatt ute.

Situasjonen er langt lystigere for Derby-fansen, som kan glede seg over fem strake trepoengere i serien. Har klatret helt opp til fjerdeplass, og det skiller fem poeng opp til lagene på direkte opprykk. Motstanden har jevnt over vært middelmådig i denne perioden, men å slå Blackpool 5-1 forrige helg var knallsterkt.

Skademessig ser det velig bra ut for bortelaget.

Derby er seriens beste bortelag (6-1-2) og bør ha gode vinnersjanser mot et formsvakt Charlton-lag. B.

9. Huddersfield – Reading
Huddersfield stod med tre strake etmålsseiere før det ble 1-2-tap borte for Ipswich sist. Ligger nå på 11. plass med, og det er fem poeng opp til Reading på den siste playoffplassen.

Spissen Martin Paterson har mistet de to siste kampene grunnet skade, men kan være tilbake her. Kaptein Peter Clarke er fortsatt ute.

Reading skuffet med 1-2 hjemme for Bournemouth sist, etter å ha vunnet de to før det.

Danny Guthrie er ute med karantene, mens Chris Baird, Wayne Bridge og Sean Morrison er skadet. Jem Karacan, Mikele Leigertwood og Jason Roberts er også på skadelisten.

Vi tror Huddersfield kan komme tilbake på vinnersporet mot et skadeskutt Reading og setter en vågal, ugardert H.

10. Nottingham Forest - Ipswich
Forest var inne i et tøft kampprogram i november, og står med fire av seks mulige poeng mot mer overkommelig motstand på bortebane i de to siste matchene. Har klatret opp på femteplass med sine 31 poeng.

Spissen Darius Henderson og innlånte David Vaughan kan være tilbake etter å ha stått henholdsvis to og fire kamper. Midtstopperne Danny Collins og Kelvin Wilson er fortsatt ute.

Ipswich på niendeplass ligger to poeng bak dagens motstander etter å ha tatt full pott på de tre siste kampene.

Cole Skuse er meldt klar, men Paul Taylor og Paul Anderson betegnes som usikre grunnet sykdom.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong.

Ipswich er i god form og et uberegnelig lag. Vi garderer fullt ut. HUB.

11. Doncaster – Leeds
Vekslende resultater for Doncaster i det siste. Vant 2-1 over sterke QPR tredje sist. Fulgte så opp med 1-1 borte mot Birmingham, mens forrige helgs bortemøte med Bolton endte 0-3. Ligger på 20. plass med 20 poeng.

Den innlede QPR-forsvareren Yun Suk-Young, som har vært ute en måned, kan gjøre comeback i dag. Tidligere Leeds-spillere Paul Keegan og James Husband rekker trolig ikke kampen.

Leeds har tatt ti poeng mer enn dagens motstander og ligger ett poeng under Reading på siste playoffplass. Spilte 3-3 hjemme mot Watford forrige helg og slo Wigan 2-0 hjemme runden før.

Scott Wootton ser ut til å bli klar etter å ha gått glipp av de siste fire matchene. Paul Green og Noel Hunt er trolig ute.

Leeds har hatt et godt tak på Yorkshire-rival Doncaster i de siste møtene og vant begge oppgjørene forrige sesong. UB.

12. Middlesbrough – Brighton
Middlesbrough ligger utsatt til på 18. plass med 20 poeng og trenger en seier for å unngå å skli ned i nedrykksstriden. Har ikke bedre enn 1-2-3 på de siste seks kampene.

Spissen Kei Kamara (skadet) og keeper Jason Steele (karantene) er uaktuelle for hjemmelaget. George Friends kneskade er mindre alvorlig enn antatt, men det er usikkert om forsvareren blir klar allerede i dag.

Brighton tok en sterk 3-1-seier over Leicester forrige helg, etter å ha skuffet med 1-2 hjemme for Barnsley runden før. Hadde pene 3-2-0 på de siste fem før det tapet. Har klatret opp på 10. plass, og det er bare tre poeng opp til den gjeve sjetteplassen.

Keeper Tomasz Kuszczak og Gordon Greer skadet seg forrige runde, og det er mulig begge to mister dagens kamp. Stephen Ward er et annet usikkerhetsmoment, men Andrea Orlandi og Leonardo Ulloa er helt sikkert ute.

Lagene vant hver sin bortekamp forrige sesong.

Middlesbrough er vanskelig å slå på hjemmebane (3-5-1), og det er ikke utenkelig at dette ender uavgjort. HU.

96-rekker
1. Hull – Stoke H

2. Chelsea - Crystal Palace H

3. Everton – Fulham H

4. West Ham – Sunderland UB

5. Newcastle – Southampton H

6. Cardiff - West Bromwich UB

7. Blackpool - Queens Park Rangers HUB

8. Charlton - Derby B

9. Huddersfield – Reading H

10. Nottingham Forest - Ipswich HB

11. Doncaster – Leeds UB

12. Middlesbrough – Brighton HU

Klikk her for å levere dette spillet.

432-rekker:
1. Hull – Stoke HU

2. Chelsea - Crystal Palace H

3. Everton – Fulham H

4. West Ham – Sunderland HUB

5. Newcastle – Southampton H

6. Cardiff - West Bromwich UB

7. Blackpool - Queens Park Rangers HUB

8. Charlton - Derby B

9. Huddersfield – Reading H

10. Nottingham Forest - Ipswich HUB

11. Doncaster – Leeds UB

12. Middlesbrough – Brighton HU

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.