RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig kunne Mads smile

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Historisk norsk innsats i Rally Portugal.

Franske Sebastien Loeb er og blir verdens beste rallyfører. Den regjerende verdensmesteren har allerede skaffet seg en komfortabel ledelse i årets VM, og selvfølgelig vant han i Portugal denne helga også. Nærmest fulgte Mikko Hirvonen og Daniel Sordo.

Det betyr at ingen norske kom på pallen. Men til gjengjeld ble det mye norsk på plassene bak podiet. Petter Solberg, Henning Solberg og Mads Østberg ble nemlig nummer fire, fem og seks.

Tre nordmenn blant de seks beste i et VM-rally, har aldri før skjedd.

Se komplette resultater her!

- Smaker utrolig godt
Og mest fornøyd av det tre, er nok Mads Østberg. Den 21 år gamle Subaru-føreren leverte nemlig sin beste VM-plassering noen gang, sammen med kartleser Ole Kristian Unnerud.

- Sjetteplass smaker utrolig godt. Ikke bare er det karrierebeste, men det er også deilig å endelig føle at jeg har marginene på min side. Etter en vinter med mye motgang gjør dette godt for selvtilliten, sier Østberg i en pressemelding.

Det så nemlig alt annet enn bra ut da Østberg fikk problemer med bakbremsene fredag.

- Vi fikk etter hvert en fin flyt i bilen, og kjørte på oss mer trygghet. Alt gikk i riktig retning. Selv om ikke notene stemte helt på lørdag, klarte vi å klatre i sammendraget, sier han.

- Nesten perfekt
Henning Solberg vant for øvrig den siste fartsprøven søndag. Dermed avsluttet han på samme måte som han startet Rally Portugal. Han vant nemlig også den første fartsprøven på fotballstadion i Algarve torsdag kveld, som var identisk med avslutningsetappen.

Sebastien Loebs seier, var den 51. i karrieren. Han står nå med full poengpott etter de fire første rallyene i 2009.

- Det er fantastisk. Bortsett fra feilen på den første fartsprøven fredag, har det nesten vært et perfekt rally, sier Loeb til WRC.com.

- Etter tabben, var jeg virkelig motivert for å gjøre det bra, så jeg presset grensene hele veien. Jeg er veldig, veldig glad. Nå er alt mulig, sier Loeb.

Mens Loeb altså har 40 poeng, står Petter og Henning Solberg begge med 14 poeng. Det holder til femte- og sjetteplass. Mads Østberg er på 12. plass med sine tre poeng.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere