*Nettavisen* Sport.

Endelig lyktes det for Super-Svendsen

Foto: Samuel Kubani / AFP / NTB scanpix

Og han fikk Ole Einar Bjørndalen med seg på pallen.

01.07.14 12:29

Emil Hegle Svendsen gikk helt til topps på herrenes sprint i skiskyting i Oberhof fredag ettermiddag.

Nordmannen pådro seg to bom på de to skytingene, begge på første, men så ut til å ha svært gode ski og leverte solid i sporet.

Rett bak Svendsen, på en andreplass, kom veteranen Ole Einar Bjørndalen. Også han pådro seg to bom, men hadde god fart i sporet.

Martin Fourcade fra Frankrike, som har dominert denne sesongen, måtte denne gangen ta til takke med en tredjeplass i løpet.

Fourcade skjøt feilfritt på første skyting, men pådro seg tre bom på andre skyting og hadde dermed ikke sjanse til å hamle opp med nordmennene i tet.

Svendsen gikk i mål på tiden 26.44,3.

Bjørndalen var bare 0,4 sekunder bak landsmannen, mens Fourcade var hele 21,7 sekunder bak den norske vinneren i mål. Svendsen avgjorde den tette duellen med Bjørndalen inne på oppløpet. På siste mellomtid var han nemlig to sekunder bak mannen som snart fyller 40 år.

Dette var Svendsens første individuelle triumf i verdenscupen denne sesongen. Han var også med å vinne stafetten i østerrikske Hochfilzen i desember.

Det lover svært godt foran sesongens store mål, nemlig OL i russiske Sotsji som starter i februar.

Ole Einar Bjørndalen hadde en tredjeplass som bestenotering denne sesongen, før andreplassen fredag. Veteranen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden februar 2012. Sist gang veteranen vant en sprint var helt tilbake i desember 2009. Han står fortsatt bokført med sine utrolige 94 verdenscupseire (93 i skiskyting og én i langrenn).

Av de øvrige norske ble Johannes Thingnes Bø nummer ti, Vetle Christiansen nummer 15, Tarjei Bø nummer 32, og Henrik L'Abee-Lund nummer 44.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag