*Nettavisen* Sport.

Endelig lyktes Sebastian Vettel

Foto: Lee Jin-man (AP)

Denne gangen fungerte bilen perfekt for den tyske favoritten.

04.04.10 12:27

Han startet i pole position i begge de to første Formel 1-rundene denne sesongen, men hverken Bahrain- eller Australia Grand Prix ble noen suksess for det tyske stortalentet Sebastian Vettel.

I Bahrain ble 22-åringen nummer fire, mens bremsene sviktet i Melbourne to uker senere, og tyskeren mistet seieren mot slutten av løpet.

Les også: Her går det galt

Men i søndagens Formel 1-løp i Malaysia, var det endelig Sebastian Vettels tur til å juble - ironisk nok da han for første gang dette året ikke åpnet i den beste startposisjonen.

Red Bull-føreren startet på tredjeplass, mens hans australske teamkollega Mark Webber var i pole position.

Men tyskeren åpnet knallsterkt, kjørte seg rett i tet, og beholdt plasseringen foran Webber gjennom hele løpet.

Dermed endte det med dobbeltseier for Red Bull-teamet i Malaysia, som nå virkelig ser ut til å være igang for sesongen - etter en skuffende treg start i de to første løpene.

Her finner du resultatlisten fra løpet(ekstern lenke)

- Håpet på regn
Etter løpet var det en utmattet, men glad Sebastian Vettel som møtte pressen. Han merket det varme været i Malaysia svært godt.

- Jeg stoppet aldri å svette, heldigvis gikk jeg ikke tom for drikke i bilen, sier 22-åringen.

- Det var veldig varmt, og veldig fysisk. Etter hvert håpet jeg faktisk at det skulle begynne å regne, bare for avkjølingens skyld. Men jeg mener - for en dag, forteller han.

Og det har han god grunn til å si.

Vettel gikk rett forbi landsmannen Nico Rosberg fra start, og i første sving ble også Mark Webber forbikjørt.

- Jeg tok den sjansen jeg hadde i første sving, sier tyskeren, som ikke regner med at lagkameraten bærer nag til ham for forbikjøringen.

- Begge prøvde å pushe hverandre. Vi er her for å kjempe, men uten å miste respekten for hverandre. Jeg tror Mark (Webber) ville gjort det samme om han hadde vært i min posisjon, mener Vettel.

De to Red Bull-førerne var aldri truet i tet, og Vettel gikk til slutt i mål drøye fire sekunder foran australieren. Nico Rosberg på tredjeplass var 13,5 sekunder bak vinneren.

- Fortjente seieren
- Fantastisk gjort, du fortjente denne seieren, fikk Vettel høre fra lagledelsen over radioen da han hadde passert mållinjen, og det var tydelig at tyskeren satte pris på triumfen.

Red Bull-føreren svarte med et jubelhyl, og kunne samtidig konstatere at han plutselig for fullt er med i toppen av VM-sammendraget.

Brasilianske Felipe Massa (Ferrari) leder med 39 poeng, men det er svært jevnt i toppen av verdensmesterskapet.

Massas lagkamerat Fernando Alonso ledet før Malyasia-løpet, men måtte avbryte på den nest siste runden, og blir dermed stående med 37 poeng - det samme som dagens vinner, Sebastian Vettel.

Videre følger Nico Rosberg, som tok den siste pallplasseringen i søndagens løp, og Jenson Button - begge med 35 poeng.

Sjekk VM-stillingen her(ekstern lenke)
Her er sammenlagtstillingen i lagkonkurransen(ekstern lenke)

Schumacher brøt
Løpet i Malaysia bød på mye dramatikk, og inneholdt både skuffelser og triumfer for flere av førerne.

Michael Schumacher måtte bryte et løp for første gang i Formel 1-comebacket, da den sjudobbelte verdensmesteren fikk problemer med en felg på den tiende runden.

For britiske Lewis Hamilton, som startet helt nede på 20.-plass, ble dagen langt bedre.

McLaren-føreren imponerte fra start, og klatret helt opp til sjetteplass. Dermed henger også verdensmesteren fra 2008 godt med i toppen av sammendraget.

Det nye poengsystemet i Formel 1 betyr at de ti beste førerne fra hvert løp får poeng. Mens det tidligere ble delt ut 10-8-6-5-4-3-2-1 poeng til de åtte beste førerne, leveres det nå ut 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 poeng.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag