RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA

Endelig norsk hoppjubel

Johan Remen Evensen og Anders Jacobsen med kjempehopp i Oberstdorf.

De norske hopperne leverte til gangs i fredagens kvalifiseringen i Oberstdorf. Johan Remen Evensen hoppet helt ned i monsterbakken, og landet på 224,5 meter, kun en meter bak Harri Ollis bakkerekord fra i fjor.

Monsterhoppet fikk juryen til å redusere farten med to avsatser, men Anders Jacobsen hoppet likevel 218 meter, og fikk lik poengsum som Remen Evensen.

– Det var veldig moro i dag, og for en start for det nye systemet. Jeg gjorde et godt skihopp, men fikk også god hjelp av fine forhold. Uansett gir det masse selvtillit før konkurransene, og det tar jeg med meg videre, sier Johan Remen Evensen i en pressemelding.

Trener Mika Kojonkoski er samtidig kjapp med å mane til edruelighet.

– Det er bare kvalifisering, men gutta hopper sånn som de har lært, og det gleder meg veldig. Etter en lang svak periode føles det enda bedre. Vi er en god dag nærmere at det løsner for oss. I dag klarte gutta å hoppe grunnleggende riktig, og ikke med tanker om resultatet. Det er bra, sier Kojonkoski.

Alle seks norske kvalifiserte seg for rennet på søndag, og det var flere som fikk en opptur. Vegard Haukø Sklett kvalifiserte seg for rennet, Anders Bardal gjør ting bedre enn på lenge, mens også Tom Hilde «ser ut til å kose seg i bakken med barten sin», skriver NSF i sin pressemelding.

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere