RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig opptur for vrakgods

Sist oppdatert:
Sist sesong ble han tuppet ut av Southampton der han en gang ble verdsatt til 80 millioner kroner. Lørdag viste Bolton-spissen Kevin Davies (26) at han langtfra er ferdig som toppspiller.

BOLTON - MIDDLESBROUGH 2-0: Da Davies nikket corneren fra lagklamerat Stelios Giannakopoulos i mål etter 22 minutter, var det nok et skritt på spissens vei mot å vise at karrieren hans på toppnivå ikke er over.

Nå har han scoret to ligamål, og begynner igjen å vise de taktene som gjorde at han ble kalt Premier Leagues mest talentfulle angriper.

Skudd i mørket

Davies er et eksempel på at alt kan gå galt når forventningene er som størst. Han ble solgt fra Southampton til Blackburn for 80 millioner kroner i 1997 etter en stor sesong på den daværende hjemmebanen The Dell.

I Blackburn ble det verken scoringer eller fremganger, og etter mye fram og tilbake var han tilbake hos "The Saints" i fjor. Ni måneder senere, i mai i år, ble han frigitt av klubben som en gang klappet han på ryggen og elsket ham som en helt.

Sprudler

Men under Bolton-manager Sam Allardyce har en ny Kevin Davies begynt å sprudle igjen. Med storscorer Mario Jardel på innbytterbenken, var Davies stadig på farten mot Middlesbrough - og sterkt delaktig i lagets første seier for sesongen.

Boltons seier var også fortjent. Laget klarte å skape et godt trykk hjemme på Reebok Stadium, og Boro, forsterket med Bolo Zenden på lån fra Chelsea, klarte aldri å henge med.

Buet mot Ricketts

Hjemmepublikummet gjorde da også sitt for å ødelegge Boros angresspill ved å konstant bue mot Boro-spiss - og tidligere Bolton-stjerne - Michael Ricketts. Plakater som "We All Hate Ricketts" sa sitt tydelige språk, og spissen kom da heller aldri til noen store sjanser.

Til slutt var det en scoring av innbytter Bruno N'Gotty som avgjorde kampen. Et spektakulært brassespark av greske Giannakopoulos traff N'Gottys hode rett foran mål 10 minutter før slutt. Dermed fikk Bolton en etterlengtet seier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere