Endelig pengepremier i VM

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

- Det skulle bare mangle, sier Vegard Ulvang.

08.10.10 12:39

Det har vært et diskusjonstema lenge. Nå er det klart at det innføres pengepremier i verdensmesterskap i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Ifølge en nyhetsmelding på hjemmesidene til Norges Skiforbund vil verdensmesterne som kåres i Holmenkollen til vinteren motta premiebeløp tilsvarende satsene i normale verdenscuprenn.

Store verdier
- Det er riktig, og det gjelder for alle grener innenfor FIS. Vedtaket ble fattet for et par år siden, sier Vegard Ulvang til Nettavisen.

Lederen i langrennskomiteen i FIS har lenge ment det burde innføres pengepremier i VM.

- VM skaper jo store verdier, så det skulle bare mangle at utøverne får sin del, sier Ulvang, som også engasjerte seg i dette som utøver.

- Det var vel under VM i Falun i 1993 det ble litt oppmerksomhet rundt at jeg syntes det var litt tynt bare få en Dalahest i premie, sier han.

Utgiftene til premiepenger deles ifølge skipresident Sverre Seeberg på FIS og lokale arrangører.

Pådriver
I et intervju med Nettavisen 11. oktober 2006 varslet Ulvang at han også som idrettspolitiker ville jobbe for pengepremier.

Les også: Vil ha pengepremier i VM

- Jeg syntes som aktiv at det burde være pengepremier i VM. Og det mener jeg fortsatt. Jeg kommer til å bringe det på agendaen, sa han den gangen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag