Gå til sidens hovedinnhold

Endelig pengepremier i VM

- Det skulle bare mangle, sier Vegard Ulvang.

Det har vært et diskusjonstema lenge. Nå er det klart at det innføres pengepremier i verdensmesterskap i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Ifølge en nyhetsmelding på hjemmesidene til Norges Skiforbund vil verdensmesterne som kåres i Holmenkollen til vinteren motta premiebeløp tilsvarende satsene i normale verdenscuprenn.

Store verdier
- Det er riktig, og det gjelder for alle grener innenfor FIS. Vedtaket ble fattet for et par år siden, sier Vegard Ulvang til Nettavisen.

Lederen i langrennskomiteen i FIS har lenge ment det burde innføres pengepremier i VM.

- VM skaper jo store verdier, så det skulle bare mangle at utøverne får sin del, sier Ulvang, som også engasjerte seg i dette som utøver.

- Det var vel under VM i Falun i 1993 det ble litt oppmerksomhet rundt at jeg syntes det var litt tynt bare få en Dalahest i premie, sier han.

Utgiftene til premiepenger deles ifølge skipresident Sverre Seeberg på FIS og lokale arrangører.

Pådriver
I et intervju med Nettavisen 11. oktober 2006 varslet Ulvang at han også som idrettspolitiker ville jobbe for pengepremier.

Les også: Vil ha pengepremier i VM

- Jeg syntes som aktiv at det burde være pengepremier i VM. Og det mener jeg fortsatt. Jeg kommer til å bringe det på agendaen, sa han den gangen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken