RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Endelig, Peter Sagan!

Sist oppdatert:
Det er ikke bare supertalentet som bør glede seg til vueltaen.

Så har det skjedd:

Peter Sagan har endelig blitt plukket opp til å kjøre sitt første treukersritt.

Den nå 21 år gamle slovakiske gutten, tok sykkelverdenen med storm etter at han skrev under for Liquigas i 2010.

Sagan vant to etapper under Paris-Nice, to etapper under Tour of California og en i Tour of Romandy. Slikt gjør man ikke dersom man ikke er et talent helt utenom det vanlige.

Skremte alle under Tour de Suisse
Det italienske laget har valgt å matche sin uslepne diamant forsiktig. Tatt i betraktning den formen han viste fram under Tour de Suisse, var han en mann blant andre Thor Hushovd fryktet foran Tour de France (før Liqguias bestemte seg for ikke å sende rytteren dit):

- Peter Sagan er ekstremt sterk. Han er det største talentet av alle som sitter i feltet for tiden. Når man vinner en fjelletappe den første dagen, og er med helt der fremme under dagens etappe, så har man med en sjeldent sterk rytter å gjøre, fortalte Hushovd til procycling.no etter sin første seier i verdensmestertrøya.

Nettopp Sagan var mannen Grimstad-rytteren med nød og neppe passerte på oppløpet under den kuperte avslutningen.

Til lørdagens første etappe av årets Vuelta a España skal verden endelig få se hva unggutten kan få til i et tredukersritt.

Ekstreme ferdigheter
Sagan er sterk i kuperte avslutninger, god på flatt underlag, sterk på korte prologer og en eminent utforkjører.

I kombinasjon gjør dette at slovaken er troendes til å vinne en rekke forskjellige typer avslutninger i årene som kommer.

- Peter Sagan er i meget godt slag, men man skal huske på at han bare er 21 år gammel. Dette er den første gangen han forsøker seg på et treukersritt, forteller sportsdirektør Mario Scirea i en pressemelding.

- Vi kommer til å ta det dag for dag, uten å legge press på ham, selv om vi vet hva han kan stille i stand med talentet han besitter.

Liquigas kjører selvsagt for fjorårsvinner Vicenzo Nibali i sammendraget.

Laget består i tillegg av Dominik Nerz, Eros Capecchi, Valerio Agnoli, Damiano Caruso, Francesco Bellotti, Mauro Da Dalto og Alan Marangoni.

Men størst forventninger får nok vidunderbarnet fra Zilina rettet mot seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere