*Nettavisen* Sport.

Endelig, Rösler!

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

- Vi fortjente å vinne i dag, sa tyskeren etter sin første trepoenger på ni kamper.

01.11.09 21:00

VIKING - TROMSØ 1-0:

Det har blåst hardt rundt Uwe Röslers posisjon som Viking-trener denne sesongen.

Fansen er så definitivt ikke fornøyd med å være en del av nedrykksstriden når sesongen går mot slutten, og det har blitt spekulert i hvor lenge tyskeren blir å finne som sjef på Viking Stadion.

I søndagens oppgjør mot Tromsø ville Röslers menn rette opp litt av det miserable inntrykket rogalendingene har gitt Fotball-Norge denne sesongen.

Målkåte rogalendinger
Men det var ikke akkurat penspillet som regjerte fra noen av lagene, men Viking virket uansett som det mest målkåte laget av de to.

Peter Ijeh hadde to kjempemisser for stavangerlaget, men i det 85. minutt fikk hjemmelaget endelig hull på byllen.

Birkir Bjarnason fikk kjempetreff på et innlegg fra Alexander Ødegaard og banket ballen i mål.

- Jeg synes vi fortjente å vinne i dag. Vi skapte 4-5 store sjanser og hadde noen gode angrep offensivt. Defensivt kunne det vært bedre, men alt i alt avsluttet vi sesongen på en god måte, sier Rösler til TV 2 Sporten.

Første seier på ni forsøk
Dermed tok Viking sin første seier i Tippeligaen på ni kamper, men det spørs om det holder til at Rösler sitter som sjef i Viking når vi skriver april 2010.

- Min posisjon vil diskuteres, spillerne vil være involvert, administrasjonen og ledelsen vil også være involvert. Vi får se hva utfallet blir. Det er alt. Takk for sesongen, så håper jeg vi ses igjen, sa Rösler.

34 poeng endte det med for laget fra sørvest - kun fire poeng foran Fredrikstad som må ut i kvalik.

Tromsø på sin side ender sesongen på en sjetteplass. Nordlendingene har enkelt og greit ti seire, ti uavgjort og ti tap på sine 30 kamper denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.