Endelig satt den for United

Foto: Matthew Peters / Getty Images Sport

Tok sin første seier i 2014.

11.01.14 21:31

MANCHESTER UNITED - SWANSEA 2-0:

Hardt pressede David Moyes hadde muligheten til å revansjere sist helgs FA-cupnederlag mot Swansea, da Michael Laudrups menn gjestet Old Trafford for andre gang på en uke.

I en kamp der United var klart best sørget da også mål fra Antonio Valencia og Danny Welbeck for at rødtrøyene tok sin første seier i 2014, og at presset på Moyes avtar noe de neste dagene.

Etter kampen var Moyes opptatt av å skryte av sin juvel Adnan Januzaj.

- Adnan var rett og slett fantastisk i dag og spesielt da han ble flyttet ut på venstresiden i andre omgang. Han er en herlig spiller, sa Moyes til BBC.

Fortjent
Til tross for å ha vært underlegne i ballinnehav i den første omgangen, var det United som disket opp med de største målsjansene, dog uten at det ga resultater før pause.

Adnan Januzaj skjøt et frispark rett i tverrliggeren, mens Danny Welbeck bommet på mål da han ble spilt opp i perfekt scoringsposisjon etter en drøy halvtime.

- Det ser veldig usikkert ut og de ser rett og slett preget ut av å være i den situasjonen de er i, sa Petter Myhre i TV 2s studio i pausen.

Etter sidebyttet så de røde djevlene ut til å ha lagt fra seg usikkerheten, og det tok ikke mer enn ett minutt før Moyes' gutter var foran.

Et godt innlegg fra Januzaj ble klarert rett i Shinji Kagawa som fikk til en heading fra seks meters hold. Swansea-keeper Gerhard Tremmel reddet, men på returen ventet Antonio Valencia som banket inn 1-0.

Doblet ledelsen
Målet ga hjemmelaget blod på tann og etter timen spilt kom mål nummer to.

Denne gangen var det Patrice Evra som fyrte av mot mål. Inne foran mål ventet Danny Welbeck som satte foten til skuddet for styring.

Dermed var keeper Tremmel utspilt og United ledet komfortabelt.

Det kunne blitt både tre og fire mål for Old Trafford-laget, men både Chris Smalling og Shinji Kagawa brant kjempesjanser mot slutten av kampen.

Heldigvis for David Moyes fikk ikke sløsingen konsekvenser, og Manchester United kan notere seg for årets første seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.