*Nettavisen* Sport.

Endelig seier til Ljøkelsøy

Roar Ljøkelsøy og Adam Malysz delte førsteplassen i lørdagens verdenscuprenn i Zakopane. Dette er nordmannens første verdenscupseier denne sesongen.

29.01.05 21:15

Ljøkelsøy ledet etter første omgang med knappe to poeng foran polske Adam Malysz. I andre omgang dro Malysz til med et hopp på 131 meter. Roar Ljøkelsøy stod igjen som sistemann på toppen, og klarte endelig å gi svar på tiltale. Med et hopp på 128 meter oppnådde han samme poengsum som polakken. Overlegne Janne Ahonen måtte se seg slått av de to på førsteplass, i tillegg til landsmannen Rissto Jussilainen.

Med seieren i dag har Ljøkelsøy totalt ni seire i verdenscupen sammenlagt.

Lars Bystøl lå som femtemann etter første omgang. I andre omgang hoppet han 121,5 meter og ramlet to plasser ned på resultatlisten.

Ikke så aller verst innsats av resten av den norske hopptroppen. Sigurd Pettersen endte på en 16. plass, Henning Stensrud på en 18. plass og Tommy Ingebrigtsen på en 18. plass. Bjørn Einar Romøren misset i andre omgang og endte til slutt på en 27. plass.

Daniel Forfang falt på sletta i førsteomgang, men berget seg såvidt unna fallgrensen. Likevelt holdt ikke hoppet på 113,5 meter til finaleomgangen. Heller ikke Anders Bardal kvalifiserte seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.