*Nettavisen* Sport.

Endelig smiler Bratseth

RBK-direktør Rune Bratseth er strålende fornøyd med nyervervelsene fra Uruguay, men er forsiktig med å blåse opp forventningene.

07.07.05 13:02

- Det blir feil å tro at disse spillerne kan komme og snu trenden for oss umiddelbart. Det er ikke sånn at de skal komme hit og redde RBK, så enkelt er det dessverre ikke. Men når vi henter landslagsspillere fra Uruguay, er det selvfølgelig fordi vi mener de kan styrke laget, sier Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at Rosenborg onsdag ble enige med både spillere og klubber om en overgang for de uruguayanske landslagsspillerne Sebastián Eguren og Alejandro Lago. Spillerne er også enige med Rosenborg om de personlige betingelsene, men kontraktene signeres først etter en obligatorisk legesjekk i Trondheim tirsdag eller onsdag i neste uke.

Ny midtbanesjef
Slik beskriver RBK-direktøren de to nyervervelsene:

- Lago er en solid og robust forsvarsspiller. Han spiller enkelt og har bra fart. Eguren er en god allround midtbanespiller som kan brukes både offensivt og defensivt. Han har en meget god høyrefot som gjør ham til en god pasningslegger og skytter. Han er dessuten en ledertype.

- Bortsett fra favorittbeinet høres det ut som en kopi av Bent Skammelsrud?

- Vi har ikke kjøpt ham som en kopi av noen. Han skal få lov til å være seg selv og utvikle sin egen rolle, fastslår Bratseth.

At Rosenborg endte opp med to uruguayanere, er langt fra tilfeldig. Via nordmannen Terje Liverød har den kriserammede trønderklubben lenge jaktet på søramerikanske forsterkninger. Lago og Eguren blir de første, men neppe de siste.

Norsk lynne
- Vi har over tid sondert det søramerikanske markedet nøye ved Liverøds hjelp. Underveis har vi hatt en lang liste med potensielle RBK-spillere, og denne har altså nå krympet ned til to navn.

- Hvorfor valgte dere akkurat Lago og Eguren?

- For det første er det ikke tilfeldig at de kommer fra Uruguay og ikke fra Brasil. Uruguayanerne har et lynne som likner mer på det norske. De kommer dessuten ikke til å få sjokk over det norske klimaet. Men først og fremst har vi selvfølgelig vurdert ferdighetene, som er meget gode, poengterer Bratseth.

- Vet spillerne hva som venter dem i Trondheim?

- De er informert om situasjonen klubben befinner seg i og er forberedt på det.

Rune Bratseth har selv kun sett spillerne på video, men Bjørn Hansen har vært i Sør-Amerika og sett dem i kamp. Han har også snakket med dem.

Beto blir tolk
Ingen av nyervervelsene snakker engelsk, men Bratseth frykter ikke at kommunikasjonen skal bli et problem.

- Begge snakker spansk. Men vi har folk i klubben som også snakker spansk, så det blir ikke noe problem. På treningsfeltet vil Beto fungere som tolk, sier Rune Bratseth.

Beto er Bjørn Tore Kvarme, som etter en lang fotballkarriere i både England, Frankrike og Spania er blitt en språkmektig mann. Selv er Kvarme akkurat meldt skadefri, og veteranen er dermed klar til å ta opp kampen med nettopp Alejandro Lago om en plass på laget.

Tidligere i dag avslørte TV 2 Nettavisen at Sebastián Eguren i fjor var utestengt fra fotballen i seks måneder etter en kokaindom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag