RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig smiler Doffen

(FOTO: ALF OVE HANSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Trenerskifte. Nedrykksplass i Tippeligaen. Den siste uken har vært svært tung for Start. Torsdag fikk Kristofer Hæstad & co. en etterlengtet opptur.

START – BRANN 3-1:

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): Med den sparkede treneren Tom Nordlie på tribunen valset Start over serieleder Brann og vant 3-1 i cupen.

LES OGSÅ:Nordlie vil fortsette som trener

Nå venter kvartfinale mot Lillestrøm 19. eller 20. august.

- Det har vært mye bråk rundt Start den siste tiden, ja, innrømmer Kristofer Hæstad, mannen bak Starts 1-0-scoring.

Før han fortsetter:

- Men så snart jeg tar på meg fotballskoene, og løper ut på banen, har både jeg og spillerne lagt alt bråket bak oss, og fokusert på å ha det gøy på fotballbanen.

Hyggelig av Nordlie
Fredag i forrige uke fikk fargerike Tom Nordlie sparken. Kristofer Hæstad var klar over at treneren han har gitt mye av æren for sin utvikling som fotballspiller satt på tribunen.

- Jeg hørte han satt på tribunen, ja. Det var hyggelig det, sier Hæstad.

- Han sa han savnet spillerne?

- Det var jo hyggelig sagt, svarer Hæstad.

- Savner du ham?

- Det har jeg ingen kommentar til, slår Hæstad fast, og vil heller snakke om cupseieren mot Brann.

- Det var veldig viktig for selvtilliten å vinne over Brann. Nå håper jeg at vi kan komme oss helt til cupfinalen. Det hadde vært noe, sier han.

- Spillerne har æren
Starts vikarierende trener. Bård Wiggen, ville etter kampen ikke ta æren for at Start i perioder herjet med et tafatt Brann-mannskap.

- Det har vært mye turbulens rundt klubben, men spillerne har vært fantastiske. De har ikke blitt påvirket over det som har skjedd i omgivelsene rundt klubben. Med en gang de har løpt ut på trening eller kamp, har fotballen blitt et fristed for spillerne. De har kun fokusert på det de har gjort på fotballbanen, skryter Wiggen.

Og legger til:

- Jeg tar ikke noen som helst æren for denne seieren. Æren tilhører spillerne. De løp og stod på noe helt enormt i dag.

Stolt styreformann
Starts styreformann og vikarierende «manager» Erik Solér” spår en ny vår for Kristiansand-klubben.

- En enormt viktig seier for Start. Det viser nok en gang at vi kan hamle opp mot de beste. Brann er nemlig et av de lagene jeg mener er aller best i Norge. Men i dag hadde de ikke sjansen til å hamle opp med Start, sier Solér.

- Og, endelig fikk spillerne vist frem skikkelig angrepsfotball og flott spill foran eget publikum, sier Solér videre.

Strålende Nielsen-scoring
Og spesielt David Nielsens 2-0-scoring var verdt inngangspengene alene for publikum. Like før pause stod han for kampens store enkeltmannprestasjon. Dansken snudde rundt på hele Brann-forsvaret og satte ballen i mål kontant på volley.

- Et av mine fineste mål i karrieren, sier han fornøyd.

Se praktmålet i videovinduet øverst i saken.

Et skår i gleden for Start var at midtbanemotoren Fredrik Strømstad slo opp sin gamle ankelskade og måtte forlate banen etter rundt midveis i førsteomgang. Han er usikker på hvor lenge han er ute av spill.

- Akkurat nå vet jeg lite. Men jeg skal til undersøkelse på fredag, og etter den får jeg vite om jeg eventuelt må stå over noen kamper, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere