Vegar Eggen Hedenstad var tilbake for Freiburg i 1-1-kampen mot Estoril i europaligaen torsdag.

Hedenstad har vært satt ut av spill i tre måneder med en belastningsskade på grunn av en skjevhet i ryggen og bekkenet.

Oppgjøret mot portugisiske Estoril var hans første for sesongen. Han startet på høyrebacken for det tyske hjemmelaget, men ble byttet ut etter 66 minutter.

– Det var skikkelig gøy å spille igjen, og det gikk veldig bra. Jeg ble fryktelig sliten etter hvert, men det var gøy så lenge det varte. Det lå litt i kortene at jeg ikke skulle spille 90 minutter, sa Hedenstad til NTB.

Tok ledelsen
Vladimir Darida ga Freiburg ledelsen etter elleve minutters spill, men Seba utlignet åtte minutter ut i annen omgang.

– Vi var gode i første omgang. Da skapte vi en del sjanser og ledet fortjent. I annen var det egentlig bare rotete. De hadde ikke så mange sjanser, men vi er ikke helt i flytsonen. Det er det som kjennetegner oss litt om dagen, mente Hedenstad.

– De (Estoril) har kvalitet i laget og kan bite fra seg. Men det er et lag vi bør slå. Folk er skuffet nå. Vi skulle helst hatt en seier.

Kjemper om avansement
Freiburg ligger på tredjeplass i gruppe H med to poeng på tre kamper. Estoril ligger sist med ett poeng. Sevilla har sju poeng og topper gruppen to poeng foran Liberec. De to lagene spilte 1-1 i Tsjekkia torsdag.

– Vi har fått en tøff start, men det er tre kamper. Det er vel ganske tett bak Sevilla. Vinner vi de tre siste, er vi videre, men da gjelder det å gjøre det, mente Hedenstad.

Markus Henriksen var ubenyttet reserve for nederlandske Alkmaar mot Sjakhter Karagandy fra Kasakhstan. Kampen endte 1-1.(©NTB)