Gå til sidens hovedinnhold

Endelig tre poeng

Fernando Torres jaget bort poengspøkelset.

LIVERPOOL - WEST BROMWICH ALBION 1-0:

Merseyside-klubben slet mot nyopprykkede WBA, men Torres nektet å gi fra seg poeng.

Det har nemlig Liverpool hatt en lei tendens til å gjøre de siste fire Premier-League-kampene. Ikke siden 25. april hadde rødtrøyene vunnet et oppgjør i den engelske toppserien, og har etter det tapt to kamper og spilt to uavgjort.

To poeng på fire kamper er neppe noe en toppklubb som Liverpool er fornøyd med, og endelig kunne fansen juble over tre poeng.

Med 1-0 over West Bromwich Albion på Anfield sikret Roy Hodgson seg sin første Premier League-seier som Liverpool-trener, og klubben vant endelig sesongenens første kamp.

Liverpool slet
Men det var ingen imponerende Liverpool-oppvisning som sto bak seieren.

Førsteomgangen ble til en viss grad dominert av bortelaget, som stilte med et solid forsvar og angripende taktikk. I en periode hadde WBA faktisk ballen 73 prosent av tiden. De var dessuten nærmest scoring før pause da en straffe trolig ble snytt dem. Svenske Jonas Olsson ble brutalt revet ned i feltet, men måtte tusle tilbake i forsvar uten noe som helst.

Og hardkjøret kostet nok krefter, for det var et noe slitent West Bromwich-lag som kom på banen etter garderobepraten. Liverpool var på sin side tidlig tilbake på gressmatta, tydelig sugne på å snu kampen til sin favør.

Og det gjorde de.

Torres-volley
Selv om Torres slet mot en meget god Olsson og var usynlig i store deler av kampen, jaget spanjolen bort poengspøkelset da han satte inn kampen eneste mål.

Og for en scoring.

WBA rotet bort en stor sjanse og Liverpool utnyttet muligheten til å kontre. Reina satte i gang angrepet med et perfekt utspill til Dirk Kuyt. Hollenderen kombinerte med Torres, som på hel volley spikret ballen i nettet fra 16 meter.

Med 0-1 skulle det bli vanskelig for Roberto De Matteos menn å hente seg inn mot et Liverpool på hjemmebane. Bedre ble det ikke da James Morrisen ble vist av banen like før full tid med rødt kort. Midtbanespilleren var uheldig i en takling av målscorer Torres, og felling ble seende stygg ut.

Dermed kunne Hodgsons tropp kontrollere inn seieren på en dårlig dag. Tre etterlengtede poeng ble tildelt klubben, som rykket opp til 13.-plassen på tabellen.

WBA står med en seier og to tapte kamper og vaker så vidt over nedrykksstreken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken