*Nettavisen* Sport.

Endelig Tysklands tur

Foto: SCANPIX/EPA/PRESSENS BILD /JONAS EKSTR

Etter to strake andreplasser, tror TV 2 Nettavisen at det endelig er Tysklands tur til å juble etter et stort mesterskap.

02.02.04 13:39

Tyskland har i det stille bygget opp et sterkt landslag. Spillere som Daniel Stephan, Stefan Kretzschmar, Florian Kehrman, Markus Baur og Frank von Behren er alle i verdensklasse, men ikke like profilert som de svenske, russiske og spanske spillerne.

Nå har Heiner Brand ført tyskerne til finale i de to siste mesterskapene, men både i EM i 2002 og VM i 2003, ble det sølv etter veldig dramatiske finaler mot henholdsvis Sverige og Kroatia.

Nå er det et nytt mesterskap, og denne gangen tror TV 2 Nettavisen at tyskerne vil klare å gå helt til topps.

De fleste land er sterkt svekket i dette mesterskapet. Spania mangler Talant Dujsjebaev, Frankrike Jackson Richardson, mens Russland må klare seg uten både Oleg Kulesjov og Dmitri Torgovanov.

Også Tyskland mangler sentrale spillere. Både Stefan Kretzschmar og Frank von Behren må stå over mesterskapet på grunn av skader. Likevel tror vi Tyskland blir sterkest.

Laget har tre målvakter i verdensklasse i Henning Fritz, Christian Ramota og Carsten Lichtlein. Men først og fremst har de "Lemgo-rekken".

Lemgo var i særklasse best i Bundesliga forrige sesong, og Tyskland er bygget rundt kvintetten Daniel Stephan, Markus Baur, Volker Zerbe, Christian Schwarzer og Florian Kehrmann. Disse kjenner hverandre ut og inn, noe som vil bli avgjørende i Slovenia.

Kroatia stiller nærmest identisk mannskap som tok hjem VM-gullet i fjor, men kroatene har ikke hatt for vane å holde samme nivå i to mesterskap etter hverandre. Vertsnasjonen er også en liten outsider, i kraft av hjemmebane.

Derfor tror vi at et svensk lag, på desperat jakt etter OL-plass, blir Tysklands største utfordrer til EM-gullet.

Gamlegutta Magnus Wislander, Ola Lindgren og Staffan Olsson er fortsatt med. I tillegg har svenskene med stortalentene Kim Andersson og Jonas Källman. Ellers er også Stefan Lövgren skadefri, noe han ikke var under VM i fjor.

Vi holder en knapp på Tyskland, men dette mesterskapet kan bli et av de jevneste på mange år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.