*Nettavisen* Sport.

Endelig, Vålerenga!

Foto: Tor Yttri/Scanpix

Etter seks kamper uten seier, snudde det endelig for osloklubben.

29.05.11 22:16

Før årets sesong i Tippeligaen ble Vålerenga sett på som en av de største favorittene til å stikke av med gullet. Men etter at åtte serierunder var unnagjort så det ikke fult så lyst ut for osloklubben.

Etter en god åpning, har det gått en smule trått for Martin Andresens menn og før oppgjøret mot Sogndal søndag, lå laget på en 13.-plass og hadde ikke vunnet en kamp på de seks siste i ligaen.

Mot gutta fra saftbygda, som har hatt en positiv formkurve de siste kampene og hadde holdt nullen i de tre siste kampene, kom endelig vendepunktet for Vålerenga. På Fosshaugane tok laget tre poeng. Kampens eneste scoring kom etter 22 minutter og var et selvmål av Espen Olsen.

Seieren gjorde at osloklubben tok et lite byks oppover tabellen igjen. Årets tredje seier i serien betyr at Vålerenga ligger på en foreløpig tredjeplass og opp til toppenn er det bare åtte poeng.

Slik sesongen i en norske toppdivisjonen har utviklet seg, så er det ingen umulighet å ta igjen, om Andresens menn finner en litt mer stabil form og ikke minst, at laget begynner å score mål.

Solskjær fikk bank
Mens Vålerenga startet sesongen godt, for så å sakke litt av, har det vært motsatt for Molde. De blå fra rosenes by fikk en tung start, men har sakte men sikkert jobbet seg oppover på tabellen.

Før bortemøtet med Haugesund lå Ole Gunnar Solskjærs menn som nummer fire, med 14 poeng. Også i cupen har Molde vært trygge, men mot Haugesund skulle imidlertid medvinden slutte å blåse.

I løpet av de første 45 minuttene fikk nemlig romsdalingene tre i fleisen. Alexander Søderlund sendte vertene i front allerede etter syv minutter, mens 2-0 kom etter et selvmål av Pape Pape Diouf.

Haugesunds tredje kom fem minutter før pause. Nikola Djurdjic ble løpt ned av Espen Bugge Pettersen, men returen havnet hos Thomas Sørum, som kunne heade ballen i det tomme buret.

Josteins Grindhaugs menn var nok noe heldige med uttellingen i første omgang, men fotballen er nå slik at det er målene som teller i sluttprotokollen og der var det ikke tvil om hvem som var best.

Og også etter hvilen var det vertene som var skarpest foran mål. Etter 51 minutter satte Sørum inn sitt andre for kvelden og like etter var spisskollega Djurdjic på farten og satte inn mål nummer fem. Der stoppet det heldgvis for Solskjær, som måtte reise hjem med fem baklengs i sekken.

Viking-krisen fortsetter
Det er liten tvil om at det er krise i Viking. Siddisene lå helt sist på tabellen før søndagens møte med Aalesund og Kjetil Rekdals menn hadde ingen planer om å gjøre laget fra Vestlandet noen tjenester.

Mange holdt Stavanger-laget som en gullutfordrer i forkant av sesongen, men etter en meget svak åpning på sesongen har etter hvert både publikum og såkalte eksperter mistet troen på de mørkeblå.

Og etter 11 minutter på Color Line stadion ble vondt verre for Åge Hareides disipler. Venstreback Jonathan Parr slo inn og Magnus Sylling Olsen headet inn sitt første AaFK-mål for sesongen.

I det 58. minutt sank siddisene enda lenger ned i sumpen. Et innlegg havnet hos Michael Barrantes Rojas og costaricaneren banket ballen på nydelig vis forbi landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. Dette var nok til at Viking forblir sist i Tippeligaen, mens aalesund er oppe på en foreløpig fjerdeplass.

Stabæk mot toppen
Et lag som nok har overrasket mange i vår er Stabæk.

Etter at bæringene regelrett ble slaktet i serieåpningen mot Lillestrøm, så det dystert ut, men Jörgen Lennartsson har virkelig klart å snu skuta og nå svinger det for alvor av svenskens gutter.

Borte mot Start startet det litt trått, da Espen Hoff sendte verten i føringen, men i andre omgang våknet gjestene. Ett minutt etter hvilen sørget Palmi Rafn Palmasson for at lagene var like langt.

Og etter 58 minutter var snuoperasjonen et faktum. Kameruneren Ollé Ollé klinket til fra hjørnet av 16-meteren og Start-keeper Kenneth Høye kunne ikke gjøre annet enn å konstatere ballen i mål.

Minutter senere satte Palmi Rafn Palmasson inn sitt andre for kvelden, før Ole Martin Årst reduserte for de gule. Gleden ble imidlertid ikke langvarig. Veigar Páll Gunnarsson sørget nemlig for 4-2. Det klarte aldri hjemmelaget å svare på og dermed ble det borteseier.

Kampene søndag
Aalesund - Viking 2-0
Color Line stadion
1-0: Magnus Sylling Olsen (11')
2-0: Michael Barrantes Rojas (58')
LES MER: Hariede usikker på Viking-framtiden

Haugesund - Molde 5-0
Haugesund stadion
1-0: Alexander Søderlund (7')
2-0: Pape Pate Diouf (22' sm)
3-0: Thomas Sørum (40')
4-0: Thomas Sørum (51')
5-0: Nikola Djurdjic (59')
LES MER: Haugesund ydmyket Solskjærs menn

Sogndal - Vålerenga 0-1
Fosshaugane
0-1:
Espen Olsen (22' sm)
LES MER: - For meg og Vålerenga var det vakkert

Start - Stabæk 2-4
Sør Arena
1-0: Espen Hoff (32')
1-1: Palmi Rafn Palmasson (46')
1-2: Ollé Ollé (58')
1-3: Palmi Rafn Palmasson (61')
2-3: Ole Martin Årst (64')
2-4: Veigar Páll Gunnarsson (65')
LES MER: - En fantastisk kamp

Tromsø - Brann 4-0
Alfheim
1-0: Sigurd Rushfeldt (37')
2-0: Sigurd Rushfeldt (75')
3-0: Sigurd Rushfeldt (82')
4-0: Tom Høgli (90+2)
LES MER: «Det finnes bare én Sigurd Rushfeldt»

Les referat fra alle kampene i Nettavisens livesenter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag