*Nettavisen* Sport.

Endelig vant Vettel i Canada

Foto: Ryan Remiorz / AP / NTB scanpix

Sebastian Vettel har vunnet det meste, bare ikke i Canada. Ikke før nå.

09.06.13 22:48

Trippelmester Sebastian Vettel lyktes endelig i Montreal og vant Canadas Grand Prix i formel 1 for første gang søndag.

Den tyske Red Bull-føreren tok en klar seier med hele 14,408 sekunder foran Fernando Alonso (Ferrari). Tredjeplassen gikk til Lewis Hamilton (Mercedes).

- Kan stryke Canada av listen
Vettel startet i pole position for tredje året på rad Gilles Villeneuve-banen, men først søndag holdt han seg i front helt inn.

- Ja, endelig har vi vunnet i Canada. Bilen var fantastisk. Nå som vi endelig har vunnet her, kan vi stryke Canada fra listen. En deilig seier, sa Vettel etter triumfen.

- Solen kom også, så dette kunne ikke ha blitt bedre. Vi har hatt gode løp her før, men uten at det har holdt til seier. For to år siden gjorde jeg en feil i siste runde og tapte, i dag gjorde jeg opp for det, sa han videre.

Tredje for året
Vettel var også raskest i lørdagens kvalifisering. Han åpnet derfor fra beste startspor og tok tidlig kommandoen. Det var hans tredje seier for sesongen etter å ha vært best i både Malaysia og Bahrain. Totalt står Vettel med 29. seirer i karrieren.

Selv om det ble annenplass, var Alonso fornøyd med søndagens løp.

- Jeg synes det å bli nummer to smaker som en seier. Det føles slik fordi vi klarte å hente såpass med poeng etter en vanskelig helg, sa spanjolen.

Leder med 36 poeng
Hamilton tok sin tredje pallplass på sju forsøk etter overgangen til Mercedes før sesongen.

Søndagens seier ga Vettel et økt forsprang i VM-sammendraget. Tyskeren står med 132 poeng, og luken ned til toer Alonso er på 36 poeng.

Vettel har vunnet tre VM-titler på rad. (©NTB)

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag