Gå til sidens hovedinnhold

Endelig World Tour-lisens for «The Schlecks»

Etter to mislykkede søknader kan endelig laget til brødrene Schleck puste lettet ut.

Det mer enn lå i kortene at det nye laget til brødrene Schleck, RadioShack-Nissan-Trek, skulle få en plass i sykkelsportens gjeveste selskap, World Touren.

Laget hadde i likhet med det nye australske storlaget GreenEdge kvalifisert seg sportslig, men hadde to ganger fått avslag fra UCI på sin søknad om World Tour-plass, grunnet manglende orden i papirarbeidet.

Det er ikke nytt av året at enkelte lag er litt sent ute med alle papirer, men det pleier til syvende og sist å løse seg.

Det har det gjort også denne gangen, for mandag slapp UCI en pressemelding hvor det informeres om at GreenEdge og RadioShack-Nissan-Trek, på bakgrunn av dokumenter de leverte inn i midten av november, har blitt tildelt World Tour-lisenser.

Les også:Schleck hyller Leopard-fusjonen

Dermed er det stjernespekkede mannskapet, med brødrene Schleck i spissen, sikret seg plass i alle de største sykkelrittene i 2012. Det er også GreenEdge, som vil bli et meget spennende lag å følge.

Les også:GreenEDGE åpnet med et smell

Disse to World Tour-lisensene er de siste UCI deler ut denne sesongen. Fra før var følgende lag klare for sykkelsportens øverste nivå:

Astana Pro Team, BMC Racing Team, Gamin-Cervélo, Team Katjusja, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Lotto Cycling Project, Team Movistar, Omega Pharma-Quick Step Cycling Team, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Sky Procycling, Vacansoleil-DCM, Euskaltel, FDJ og Ag2r.

PS: Hvilke lag som får status som Prokontinentallag neste sesong blir offentliggjort 12. desember.

Kommentarer til denne saken