Gå til sidens hovedinnhold

Ender Sky opp som The Beatles?

Mark Cavendish’ tidligere sjef sender et stikk til Team Sky.

Danske Brian Holm var en av Mark Cavendish’ sportsdirektører under britens tid i HTC-laget. Foran neste sesong skifter begge beite, ettersom laget legges ned. Cavendish blir som kjent Sky-rytter, mens Holm skal veilede ryttere som Tony Martin, Tom Boonen og Levi Leipheimer i Omega Pharma-Quick Step.

I det nyeste nummeret av det engelske sykkelmagasinet Cycle Sport benytter Holm anledningen til å sende opptil flere stikk i retning hans tidligere elevs nye arbeidsgiver. I bladet kommer dansken med en rekke nyttårsforsetter, hvorav flere er rettet mot Team Sky.

EDVALD:- Jeg ser ingen ulemper med Cavendish

- At sykkellaget Sky ikke ender som The Beatles – John og Paul fant ikke ut av det sammen, skriver Holm ifølge sporten.dk.

Han henviser så klart til Cavendish’ samarbeid med den enerådende Sky-kapteinen Bradley Wiggins. Mens norsk presse har fokusert på Edvald Boasson Hagens forhold til verdensmesteren har internasjonal presse stilt spørsmålstegn til hvordan Cavendish’ ankomst påvirker Sky og Wiggins’ mål om å vinne Tour de France.

Cavendish: - Som å komme hjem
Mark Cavendish snakket ikke om nyttårsforsetter, verken for seg selv, Holm eller andre, da han møtte pressen for første gang i 2012.

- Det er som å komme hjem. Rytterne er ikke bare er mine lagkamerater, men også mine venner. Det er gutter jeg vokste opp meg og flere av mine gamle lagkamerater er her, forteller Mark Cavendish til Sky Sports.

LES OGSÅ:Cav hylles av opptrekkeren

Cavendish ser ikke for seg at Sky skal ende opp som The Beatles. Hans største mål før sommerens store begivenheter, med Tour de France og de olympiske lekene på hjemmebane, er Milan-San Remo.

26-åringen vant rittet i 2009, mens hans tidligere lagkamerat Matt Goss vant klassikeren i fjor. Cavendish er nok ute etter å slå både Goss, nå GreenEdge, og Mark Renshaw, nå Rabobank, som i stedet for å følge briten til Sky vil satse på egne sjanser.

- Da jeg vant rittet i 2009 sa jeg at jeg ville vinne igjen, i regnbuetrøya. Så det er det jeg sikter mot. Jeg føler jeg er i perfekt posisjon til å klare det, sier briten ifølge cyclingnews.

Cavendish velger å dra det så langt som å si at hans Team Sky er verdens beste lag.

- Lagets oppbygging er virkelig profesjonell og uten tvil verdens sterkeste lag, forteller han ifølge feltet.dk.

LES OGSÅ:Edvald forlenger med Sky

Feilslått miljøkampanje?
Tror du Brian Holm er fornøyd med sitt Sky-harselas etter et lite stikk til Cavendish og Wiggins? Vel, det er han ikke. Holms nyttårsforsetter inneholder mye gjøn med det britiske storlaget.

- Mark Cavendish begynner å kjøre med hvite styrebånd istedenfor svart. Francesco Moser ville aldri tillate seg å bruke annet enn det klassiske hvite styrbåndet, skriver Holm.

Holm fortsetter med en kommentar angående Team Skys klimainitiativ. Under den forrige utgaven av Tour de France kjørte britene i grønne og svarte drakter, for å øke bevisstheten rundt et miljøinitiativ startet av lagets hovedsponsor, Sky.

- At Sky stopper å kjøre rundt med plakater med budskap om å redde regnskogen, når det er klistret på en 27 tonns bensinsluker av en buss, er Holms siste forsett hva Team Sky angår.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!