Gå til sidens hovedinnhold

Endrer på Tour de Ski

FIS finpusser sitt sterkeste produkt.

Det er to av endringene det ligger an til for neste utgave av den populære rennserien ved årsskiftet. Det endelige vedtaket skjer på kalenderkonferansen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) senere denne måneden.

Men FIS’ renndirektør for langrenn, Jürg Capol, letter allerede nå på sløret overfor det svenske nettstedet längd.se.

Oppstart i Oberhof
Han opplyser at det arbeides hardt med å videreutvikle det som etter tre år er blitt FIS’ sterkeste produkt på langrennsfronten.

Den viktigste endringen i OL-sesongen blir at Tour’en vil starte senere enn før, nærmere bestemt 1. januar. I de tre første årene har premieren foregårr i romjulen. Siste sesong ble det avviklet i alt fire konkurranser før årsskiftet – to i Oberhof, en i Praha og en i Nove Mesto.

Men startstedet endres ikke. Det vil på ny bli tyske Oberhof, der man dessuten ønsker å gjøre et større PR-stunt ut av åpningen i form av et stort show med presentasjon av alle deltakerne dagen i forveien, dvs nyttårsaften.

Ut med Nove Mesto
Tanken er at ferden, akkurat som sist vinter, skal gå videre til Praha. Men sentrumssprinten der blir trolig det eneste Tour-rennet i Tsjekkia.

- Det ser ut til at Nove Mesto, som har vært med siden starten, forsvinner fra programmet til fordel for Toblach i Italia, sier Capol til längd.se.

I Tour’ens første år måtte rennene i Nove Mesto avlyses på grunn av snømangel. Sist vinter, da det gikk to renn der, både på nyttårsaften og nyttårsdagen, var det imidlertid bra med folk i den tsjekkiske skimetropolen, som for øvrig er tildelt VM i skiskyting om tre år.

Finalen beholdes
Toblach, som ligger på grensen til Østerrike, har tidligere vært vertskap for verdenscup-langrenn. Det er snakk om to-tre renndager i Tour’en i Toblach, noe som vil gjøre logistikken for rennserien vesentlig enklere. Da slipper man den lange reisen fra Nove Mesto til Val di Fiemme, der Tour’en som vanlig skal avsluttes.

Og selve finalen – i den beryktede monsterbakken opp til Alpe Cermis – vil bestå. Det som etter hvert er blitt en klassiker på nyskapningen har FIS ingen planer om å røre ved!

(ANB)

Kommentarer til denne saken