RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endrer Tour de France-ruten

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Det blir enda mer tempo i årets Tour de France.

Neste års Tour de France-rute har vært kjent en god stund.

Mange har vært opptatt av de mange tempokilometerne. Rytterne skulle etter planen tilbakelegge hele 96 kilometer på temposykkel. Nå er det gjort en liten endring. En endring de beste temporytterne vil like.

Nå er det nemlig bestemt at det blir flere tempokilometere, noe som er til fordel for blant annet Bradley Wiggins og Cadel Evans. Schleck-brødrene vil neppe bli like glad over å høre nyheten.

- Tempoene i årets Tour de France vil bli fem kilometer lenger enn det som er blitt annonsert tidligere, sa arrangørene ifølge AFP.

- Denne lille endringen, som vil gjøre at det blir flere enn 100 individuelle tempokilometere, er grunnet endringer etter en grundig studie, sa Jean-Francois Perscheux på fredag.

Prologen forblir like lang, mens den andre tempoen går fra å være 38 kilometer til 41,5. Den siste tempoen økes fra 52 til 53,5 kilometer.

Dette er imidlertid ikke den eneste endringen ASO gjør før årets Tour de France. I fjor var det mye fokus på tidsgrensen, og dette har arrangøren bestemt seg for å gjøre noe med.

På en av etappene var det en stor del av feltet som kom for sent til mål. Likevel fikk alle fortsatt, med kun noen trukne poeng i kampen om den grønne trøyen.

Les mer:Cavendish tapte verdifulle poeng

Arrangørene skal nå ha bestemt at det skal bli en forandring i hvordan man regnet ut grensen, men man vil følge UCIs regler på punktet. Både distanse og terreng skal imidlertid bli tatt med i utregningen for de hardeste etappene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere