Gå til sidens hovedinnhold

Endrer VM-programmet

VM-programmet i kombinert i Val di Fiemme neste år blir noe endret i forhold til i Oslo i fjor.

Oslo (ANB): Da besto det av individuell og lagkonkurranse både i stor bakke og normalbakke. Også neste år blir det fire VM-renn. De to individuelle oppgjørene blir beholdt, likeså lagkonkurransen med fire mann på hvert lag i normalbakke.

Innfører teamsprint
– Men lagkonkurransen i stor bakke blir erstattet av en team-sprint med to løpere på hvert lag, opplyser Lasse Ottesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er koordinator for VM- og verdenscuprennene i kombinert i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Teamsprinten ble testet ut med hell i vinterens verdenscup, blant annet under prøve-VM i Val di Fiemme. Hvert lags løpere gjennomfører ett hopp, og deretter en stafett med fem etapper på rundt halvannen kilometer på hver løper – akkurat som sprintstafetten i langrenn.

Kollen mister finalen
Dette blir for øvrig ikke eneste endring for kombinerteliten neste sesong. Holmenkollen mister verdenscupfinalen de har hatt i flere år. Den går i stedet i Falun helga etter Kollen, sammen med finalen i langrenn. Ikke unaturlig, ettersom svenskene skal ha neste VM – i 2015.

To nye arrangører står også på neste vinters verdenscupprogram: Tyrkiske Erzurum, som arrangerte junior-VM i vinter, 8.-9. desember, og framfor alt Sotsji (prøve-OL) den første helga i februar.

Mini-tour
Kombinertledelsen i FIS arbeider også med å etablere en egen tour, etter mønster av hoppuka og Tour de Ski.

– Planen er å lage en rennserie i mellom-Europa i midten av januar hvert år. Men det er neppe realistisk å få til dette før i 2014. En forløper til nyskapningen i form av en mini-tour kan imidlertid bli aktuelt allerede neste sesong, opplyser Ottesen, som tilskrives en stor del av æren for oppsvinget den tradisjonsrike skidisiplinen har opplevd denne vinteren.

Blant annet ble antall renn i verdenscupen så å si fordoblet, fra 14 i fjor til 27 i år. Neste sesong er det fastsatt like mange. (ANB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto