RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endringer for Ringerike Grand Prix

Foto: Erlend Standish (procycling.no)
Sist oppdatert:
Fra etapperitt til internasjonal klassiker.

Årets terminliste fra sykkelforbundet bærer bud om at UCI-rittet Tour of Norway arrangeres mellom onsdag 1. og søndag 6. juni neste år.

Det er i tidsrommet der norske sykkelentusiaster vanligvis er vant til å finne Ringerike Grand Prix, så hva skjer egentlig med Norges mest prestisjetunge sykkelritt?

For det første: Det blir arrangert i 2011, også. Men ikke som etapperitt.

I celebert selskap
Ringerike SK arrangerer i stedet et internasjonalt endagsritt over 166 kilometer søndag 8. mai.

I løpet av rittets 36-årige historier har norske sykkelpersonligheter som Atle Pedersen, Dag Erik Pedersen, Dag Otto Lauritzen, Thor Hushovd, Mads Kaggestad, Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen og sist Christer Rake vunnet rittet.

- Hva har Ringerike Grand Prix betydd for deg, Christer Rake?

- Det har vært det største etapperittet i Norge, og et ritt som har gitt oss matching mot internasjonal motstand. Spesielt for oss i Joker Merida har Ringerike Grand Prix vært et viktig ritt i alle år, forteller Rake til procycling.no.

- Hvilke følelser har du til endringen av årets konsept?

- Det blir nok litt annerledes, men det har vel sammenheng med at de jobber hardt med å stable Tour of Norway på beina. Jeg tror det blir et veldig god ritt på sikt, og ser fram imot å sykle der, også, forteller han.

Forsmak på VM?
Gabriel Rasch vant rittet sammenlagt for fire år siden. 34-åringen fra nabokommunen Hole mener Norges sykkelforbund bør gjøre enda mer på arrangørsiden innenfor norsk sykkelsport.

- At de endrer litt på oppsettet av Ringerike Grand Prix, er vel en naturlig del av å utvikle Tour of Norway som ritt. Det er nok en overgang for å få gjennomslag hos UCI for å kjøre et 2.1-ritt i Norge. Dette er noe vi absolutt trenger. Jeg mener at dersom sykkelforbundet er interessert i å få arrangere VM, bør de kanskje jobbe enda hardere for et slikt ritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- De bør bruke deler av organisasjonsstaben de har tenkt å arrangere VM med. I Norge er det én sykkelklubb, i tillegg til arrangøren av Rogaland Grand Prix, som har arrangert et ritt av internasjonal klasse de siste årene. Selv om man må heve seg enda noen hakk for å til et 2.1-ritt, er det naturlig å satse videre på denne gjengen, mener Gabriel Rasch.

- Plager det deg om tilknytningen til Ringerike forsvinner i et slikt ritt?

- Jeg ser det momentet, men det hadde vært vanvittig kult å kjøre et stort sykkelløp i Norge. Da kan målgangen like gjerne være i Oslo. Det hadde vært morsomt å lokke stor internasjonal deltakelse til rittet, og få vist fram hele sirkuset med lastebiler og busser og alt showet som følger med. Jeg tror de aller fleste som ser på Ringerike Grand Prix, hadde tatt turen til for eksempel Drammen for å se en etappe av Tour of Norway, også, bemerker «Gabba».

Gode minner fra Riperbakken
I 2011 både starter og avsluttes Ringerike Grand Prix på Søndre Torg i hjertet av Hønefoss. De første 100 kilometerne går på kryss og tvers av Ringerike, før det hele skal avgjøres i bykjernen. Av totalt ti runder, vil fem av dem inneholde den kjente, og beryktede, Riperbakken.

Les også: Slik kjøres norgescupen

- Det er mange ryttere som har et forhold til Riperbakken. Selv har jeg naturlig nok gode minner. Den er litt seig, men jeg setter pris på avslutningen av Ringerike Grand Prix, forteller Christer Rake.

Det er allerede bekreftet at Rake og hans Team Joker Merida stiller fullt mannskap til rittet. Det gjør selvsagt også hjemmefavorittene i Team Ringeriks-Kraft. Arrangøren vil også denne gangen sørge for at de beste norske kontinentallagene får prøve seg mot internasjonal motstand.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere