RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endringer i Kristoffs lag

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
En erfaren sportsdirektør og et tidligere stortalent forlater laget.

Mens Alexander Kristoff og Erik Zabel kommer inn til det russiske storlaget, er det flere som nå forlater skuta.

Vladimir Karpets var regnet som et av verdens aller største talenter da han vant ungdomstrøyen i Tour de France i 2004.

Men karrieren skjøt aldri fart som Karpets hadde håpet på. Selv med seirer i Sveits rundt og Katalonia rundt og flere topp ti-plasseringer i Grand Tours, har han aldri blitt regnet blant de største sammenlagtkanonene.

Etter å ha syklet for iBanesto fra 2003 til 2008, valgte Karpets hjemlandet og Katjusja. 2 år var nok for Karpets i hjemlandet, som nå returnerer til sitt tidligere lag, som nå heter Movistar.

Men det er ikke bare russeren som forlater Katjusja-laget før neste sesong. Jef Braeckevelt var sportsdirektør hos Katjusja i år. Slik vil det ikke bli neste sesong. 68-åringen med 47 års erfaring fra sykkel, slutter nemlig i jobben.

- Noen sa at jeg fikk sparken, men det fikk jeg ikke, sier ringreven til Belga.

- Det er en tid for å starte, og en tid for å slutte. Jeg er 68 år og lange reiser er ikke like morsomme lenger. En ny manager kom inn (Hans-Michael Holzcer, vår.anm.), og det var noen nye regler. Jeg har jobber med sykkel i 50 år, og jeg kan leve med denne avgjørelsen.

Før neste sesong vil også stjernene Danilo Di Luca, Luca Paolini og Filippo Pozzato forlate laget. Inn kommer blant annet Oscar Freire, Alexander Kristoff og Angel Vicioso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere