RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endringer i Royal League

Sist oppdatert:
Det blir færre kamper i Royal League neste sesong.

OSLO/ÅRÅSEN (Nettavisen): Royal League øker antall grupper fra tre til fire, og dermed reduseres antall lag i hver gruppe fra fire til tre. Det betyr at det blir fire innledende kamper per lag, ikke seks. Kampantallet kuttes fra 43 til 31.

I tillegg kommer alle svenske og norske hjemmekamper i gruppespillet til å bli avviklet i november og desember, mens de danske lagene spiller sine hjemmekamper i februar.

Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles i mars, ifølge Norsk Toppfotball (NTF).

Samtidig er Royal League på jakt etter en ny samarbeidspartner på TV-fronten. Det er sendt ut anbudsdokumenter for rettighetene de neste fem årene til de forskjellige medieselskapene, med budfrist i slutten av juni.

- Vi har signaler fra flere aktører som er interessert i produktet, sier mediedirektør Svein Graff i NTF.

I Lillestrøm er Arild Sundgot fornøyd.

- Jeg er en stor tilhenger av Royal League, og så lenge vi får spille hjemmekampene våre på vår ordentlige hjemmebane, er jeg fornøyd. 160 tilskuere i Tønsberg er ikke helt det samme, mener LSK-spissen.

- Jeg håper inderlig at denne turneringen vil fortsette. Det må da være mye bedre med kamper i den tida der, enn å ha spillefri fra november til april, spør Sundgot retorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere