RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endte måltørken med seier

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester City snudde kampen mot Tottenham.

MANCHESTER CITY-TOTTENHAM 2-1: Etter å ha vært inne i en periode på over fem timer med måltørke fikk Manchester City søndag en etterlengtet seier mot Tottenham.

Men seieren satt langt inne og laget måtte jobbe hardt for poengene. I det 72. minutt fullførte Nedum Onuoha lagets comeback ved å sette inn jomfrumålet sitt for City.

- Vi har hatt noen folk på nakken i det siste så det var deilig med en seier, sa Onuoha til Skysports ifølge nyhetsbyrået PA.

Dermed kan laget fortsatt slåss om europacupspill neste sesong.

Diskutable avgjørelser
Men ble Tottenham snytt for en utligning? Innbytter Darren Bent satte ballen i mål fem minutter før slutt etter et frisparkinnlegg.

Linjemannen hadde imidlertid vinket av for offside på Dimitar Berbatov, en diskutabel avgjørelse. Og de var det flere av gjennom kampen.

Da Stephen Ireland satt inn utlikningen for Manchester City ble det stilt spørsmål om ikke han befant seg i offsideposisjon, noe City-manager kommenterte på følgende måte:

- Jeg kan ikke huske sist gang vi fikk hjelp av en linjemann, men det har vært flere ganger for motstanderne, sa Eriksson til Skysports.

- Jeg vet ikke om han hjalp oss denne gangen, men vi fortjente uansett å vinne fordi vi skapte flere sjanser enn de, fortsatte han.

Dawson-sirkus
Kampen startet i et forrykende tempo og etter kun fire minutter hadde Robbie Keane sin første sjanse. Etter å ha dratt av Citys Nedum Onouha skjøt spissen mot det bortre hjørnet, men utenfor.

Hjemmelagets spillere ropte på hands etter 27 minutters spill. Et skudd fra Michael Johnson traff Tottenhams Michael Dawson i hånda, men dommer Mark Klattenburg vinket spillet videre.

Dawson våknet i hvert fall opp og like etter var stopperen på rett plass og avverget en stor City-sjanse. Benjani Mwaruwari forsøkte seg med en heading fra fem meter, men Dawson sto klar på streken og avverget.

Sikker Keane
Etter drøye halvtimen ga Robbie Keane gjestene ledelsen. Pascal Chimbonda spilte fri Keane inne i feltet. Iren skjøt fra hjørnet av femmeteren og fikk ballen i mål via motsatt kryss.

Resten av omgangen dreide seg mye om City og Nery Alberto Castillo. Meksikaneren hadde et par gode muligheter som ikke ga resultat.

Løsnet til slutt
I den andre omgangen fortsatte City og Castillo presset og meksikaneren var tidlig frempå igjen etter en pasning fra Benjani. Spissen nølte for mye i avslutningsøyeblikket og ble taklet før skuddet.

Etter en times spill bommet Castillo igjen, men Stephen Ireland bommet ikke. Det luktet offside av Irelands plassering, men dommeren godkjente målet.

Scoringen ga blod på tann og i det 72. minutt ble Nedum Onuoha dagens mann med sin matchvinnende scoring på corner.

Les mer om engelsk fotball her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere