*Nettavisen* Sport.

Enerly: - Jeg skal på beina

Dagfinn Enerly er midt i sin livs kamp. Sist uke beveget han seg for første gang rundt med elektrisk rullestol på egenhånd.

19.01.06 09:42

I sitt første intervju etter nakkebruddet under serieavslutningen på Kristiansand Stadion 29. oktober, forteller Fredrikstad-kapteinen til Dagbladet torsdag om kampen for å komme seg på beina igjen.

- Jeg skal opp, og jeg skal gå igjen. Jeg skal på beina. Det eneste jeg kan gjøre er å kjempe og trene. Og være positiv. Du kommer mye lenger ved å tenke gode tanker, sier han til avisen.

Tirsdag i forrige uke begynte han å bevege seg rundt på egenhånd med en elektrisk rullestol. Noe av grunnen til at han lar seg intervjue er at han framover vil bevege seg mer rundt i det offentlige. 33-åringen har fortsatt liten bevegelse fra halsen og ned - og ingen bevegelse i beina. Men han merker også framgang forteller han.

Venstrehånda klarer han å løfte nesten til ansiktet, og førligheten i høyrehånda har også kommet seg. Nå gleder han seg til å igjen kunne holde rundt sine to døtre.

Sammen med sin kone Mona takker han for støtten ekteparet har fått fra hele landet i den tøffe perioden de har vært gjennom.

Enerly roser også Sunnaas sykehus og rehabiliteringssenteret på Nesodden hvor han har fått behandling etter skaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag