RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engasjerer Dokken-advokat

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Advokat Sveinung Sauar skal hjelpe Odd Grenland og Kenneth Dokken.

Torsdag innstilte styret i NFF på på 13 ukers utestengelse for Kenneth Dokken etter nedsparkingen av Johan Arneng.

Vel strengt, mener mange, og deriblant Odd Grenland. Nå har de engasjert advokat Sveinung Sauar, som skal se på saken og sammen med Dokken gi et tilsvar til forbundet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Mediesak
- Utgangspunktet her er jo at Kenneth har lagt seg langflat og opptrådt forbilledlig etter at skaden først var skjedd. Alle er også enige om at det ikke var noen fin episode, men Kenneth har angret. Nå er vi opptatt av at saken behandles skikkelig. Det var en tv-overført kamp og store deler av NFF var på tribunen. Videre har det blitt en kjempestor mediesak, og med flere andre episoder i norsk fotball i det siste kan det virke som om NFF vil statuere et eksempel. Med de andre episodene, som den mellom Thioune og Ramovic i Tromsø, har mediepresset blitt enormt, og uten sammenlignbare saker i norsk toppfotball må vi se på hvorfor straffen har blitt så lang. For en som lever av fotballen, blir også konsekvensene veldig mye større enn nedover i divisjonssystemet, mener Sveinung Sauar, sier advokat Sauar til Telemarkavisa.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo synes også at straffen var for streng, og at advokaten er engasjert for å sikre at Dokken får den riktige straffen. Dokken selv synes det er strengt og tøft, men har ingen kommentar til selve straffen.

Advokaten er også opptatt av saksbehandlingen, og uten at han vil si direkte at noe er gjort feil, stusser han litt over den direkte suspensjonen, som kom dagen etter kampen. Ifølge avisen ble det i gangene på Odd stadion snakket mye om Heinz Müllers overfall på Geir Ludvig Fevang. Nedsparkingen der kunne ødelagt Fevangs karriere, men sendte Start-spilleren ut av fotballbanen i et år. Müller fikk kun to kampers karantene, fordi NFF ikke kunne bevise at handlingen var begått med forsett.

Uthengt som skurk
Johan Arneng, som er spilleren som ble sparket ned av Kenneth Dokken, synes også at innstillingen er streng.

- Jeg konstaterer at NFF har gitt ham 13 uker, og at de har sett veldig alvorlig på det. Samtidig vil jeg ikke dømme noen, eller si hva slags straff Kenneth burde hatt, det er ikke mitt bord. Samtidig forstår jeg at det er jævelig for Kenneth, han har havnet i et dårlig lys, men jeg tror ikke han er et dårlig menneske. Jeg synes veldig synd på ham når han blir uthengt slik, og får en slik straff. Forhåpentligvis kan han komme tilbake å spille fotball så fort straffen er sonet, sier Arneng til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere