Engelsk avis: - Swansea ønsker Marcelo Bielsa

ISBOKS: Marcelo Bielsa trente Marseille under fjorårets sesong. Han har tidligere trent Athletic Club til finale i Europa League.

ISBOKS: Marcelo Bielsa trente Marseille under fjorårets sesong. Han har tidligere trent Athletic Club til finale i Europa League. Foto: Jean-sebastien Evrard (Afp)

Kan bli Garry Monks erstatter.

15.12.15 09:11

Det er den engelske avisa The Sun som skriver at Swansea-direktør Huw Jenkins har satt seg på flyet til Sør-Amerika for å møte Marcelo Bielsa. Den karismatiske treneren sa opp sin jobb i Marseille tidlig denne sesongen og har siden vært arbeidsledig.

Partene skal være såpass nærme en avtale at avisen spekulerer i om Bielsa kan være på vei til Wales allerede denne uken.

Populært kalt «El Loco» (den gale) for sin eksentriske stil og offensive spillestil så har Bielsa tidligere trent det argentinske landslaget, samt ledet Athletic Club til finale i Europa League i 2012.

En kilde nær 60-åringen skal ha fortalt den engelske avisa at Bielsa syns det er hyggelig at Swansea er interesserte og at han behandler interessen deres med respekt.

Dog er ikke ting alltid enkelt med den noe merkelig argentineren. Han så f.eks absolutt alle kampene til Marseille fra sesongen før da han skulle bestemme seg for å ta over den franske klubben.

Derfor skal det være viktig for argentineren at han lærer seg mest mulig om Premier League og Swansea før han tar et valg. En mulig overgang skal derfor ikke handle om penger for argentineren.

Bielsa tok Argentina til VM i 2002, vant OL i 2004. I tillegg har han også trent det chilenske landslaget til VM i 2010, og hjulpet Athletic Club til finale i Europa League i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.