*Nettavisen* Sport.

Engelsk avis: - United-ledelsen vil droppe storhandling i januar

 

LEGGER NYE PLANER: Ole Gunnar Solskjær skal ha planen klar for hvordan Manchester United skal komme tilbake til toppen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ole Gunnar Solskjær vil ta i bruk nye metoder for å ta Manchester United tilbake til toppen.

14.10.19 12:57

Det er den engelske avisen Daily Mail som skriver at Manchester United har bestemt seg for at de ikke vil bruke store summer på overgangsmarkedet i januar. Tabloidavisen mener å vite at klubben ikke vil gjøre noen panikkjøp som følge av den svake Premier League-starten.

Allikevel skal Solskjær ha en plan for hvordan han skal snu skuta i den røde delen av Manchester. Nordmannen skal nemlig ha vendt oppmerksomheten mot teknologien for å sikre best mulig rekruttering av nye spillere i fremtiden.

Konsulent på rekruttering

Ifølge kilder som avisen referer til skal nemlig Solskjær ønske at Manchester United skal knytte seg til det spanske konsulentfirmaet Driblab.

Det Madrid-baserte selskapet skal tilby konsulent-tjenester innenfor rekruttering av nye spillere, og skal sitte på en detaljert database på mer enn 100 000 spillere som kan være potensielle ny-signeringer, skriver avisen.

Solskjær skal ønske å bruke tjenesten for å bedre rekrutteringen av nye spillere.

Over et dusin spanske klubber skal allerede bruke tjenesten. Det samme skal Championship-klubben Nottingham Forest gjøre. De skal også ha brukt informasjon fra tjenesten før de gjorde flere av sine signeringer i sommer.

Driblab vurderer styrker og svakheter til spillere fra alderen 16 år, i mer enn 100 ulike ligaer og turneringer. Informasjonen som kan være mulig å hente ut er helt ned på detaljnivå om hvordan skader påvirker spillerens evne til å løpe og sparke ballen. Avanserte algoritmer sørger for å gi et bilde at såkalte «expected goals for å se om angrepsspillere og keepere presterer over eller under forventet standard», skriver Daily Mail.

Stort speidernettverk

Manchester United innehar allerede et av de største speidernettverkene i internasjonal fotball som overvåker talenter rundt om i verden.

Med Solskjær, Mike Phelan, Ed Woodward, Matt Judge og speider Jim Lawlor i spissen for rekruttering av nye spillere til Old Trafford, har flere internt tatt til orde for at klubben må ta i bruk moderne teknologi for å ta opp kampen om å ta tilbake tronen i Premier League.

Det skal være en følelse intern i Manchester United at klubben må ta i bruk alle midler for å oppdage røverkjøp slik som Liverpool gjorde det i sin tid med Philippe Coutinho.

Avisen skriver videre at United er dedikert til å bygge opp et nytt lag som skal kunne kjempe i toppen og at ledelsen har fått anbefalt flere store navn som kan være aktuelle for en overgang. Ledelsen skal allikevel foretrekke å vente til neste sommer med å gjøre store signeringer, siden de har den mislykkede overgangen til Alexis Sanchez fra januar 2018 friskt i minne.

Konkrete navn og planer

Et navn som ifølge den engelske tabloiden nevnes, er Lyon-spiss Moussa Dembele. Solskjær skal være forberedt på å vente til timingen er riktig med tanke på en overgang, istedenfor å slenge 71 millioner pund på bordet, som er den franske klubben sitt krav.

Manchester United skal være forberedt på å gi Solskjær tid med å bygge opp troppen på nytt. Med en ny overgangspolitikk der navn som Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James har kommet inn har nordmannen allerede satt sitt preg på den nye retningen som Manchester United forsøker å identifisere, hevder Daily Mail.

Manchester United ligger på 12.plass etter åtte kamper med kun ni poeng på kontoen. Opp til serieleder Liverpool er det 15 poeng.

De to klubbene møtes på Old Trafford førstkommende helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag