RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk bønn: Mer drikking!

(AP)
Sist oppdatert:
England frykter konsekvensene av den voldsomme varmen i Tyskland akkurat nå, og vil komme med en vannbønn til FIFA.

I følge BBC gikk hver av de engelske spillerne ned mellom 2,5 og 5 kilo i løpet de 90 minuttene de spilte mot Paraguay lørdag. Dette til tross for at spillerne fikk i seg nesten 70 liter vann i løpet av kampen (et snitt på over seks liter på hver spiller!), mot normale 20 liter vann per kamp.

Nå håper engelskmennene at dommerne gir bedre tid til å drikke i løpet av kampen.

Adrian Bevington, talsmann for det engelske fotballforbundet, mente at det tidvis var vanskelig å skaffe spillerne nok vann.

- Kanskje går det an for dommerne å gi spillerne et par sekunder ekstra når det er brudd i spillet, slik at de kan få nok væske.

- Vårt medisinske støtteapparat var i alle fall bekymret under gårsdagens kamp.

England vurderer nå å komme med en appell til FIFA, slik at spillerne er sikret tilgang til drikke under kampene. Jack Charlton, VM-vinner med England fra 1966, synes det er en god idé. Han var nemlig trener for det irske landslaget som spilte i VM 1994 under tropiske forhold.

- Den gangen fikk vi et brev fra FIFA som sa at spillerne kunne gå i en koma de aldri ville komme ut av, hvis de ikke fikk i seg nok væske underveis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere