Engelsk ekspert mener det var feil å ansette Solskjær

NEDTUR: Det har gått dårligere for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United de siste ukene.

NEDTUR: Det har gått dårligere for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United de siste ukene. Foto: Ian Hodgson (Pa Photos)

Den tidligere engelske landslagsspilleren Jermaine Jenas mener Manchester United har gjort en tabbe.

Ole Gunnar Solskjær leverte fantastiske resultater som midlertidig United-manager tidligere i år, og det hele resulterte i at nordmannen signerte en treårskontrakt med klubben i slutten av mars.

De siste to månedene har imidlertid resultatene variert i langt større grad for Solskjær og hans lag. Etter at han ble ansatt som permanent manager, har Manchester United tapt tre av fem kamper.

To av disse tapene kommer riktignok mot Barcelona i Champions League, men det hindrer ikke enkelte å stille spørsmålet om United har ansatt riktig mann.

TV-EKSPERT: Jermaine Jenas (t.h) har jobbet som fotballekspert for BT Sport etter at han la fotballskoene på hylla. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock (Rex Shutterstock)

Mener Solskjær ikke burde fått jobben

Jenas, fotballekspert for engelske BT Sport, er blant dem som mener storklubben ikke burde ha ansatt Solskjær.

Jenas har blant annet spilt for Newcastle og Tottenham i Premier League, og har etter karrieren jobbet som fotballekspert på TV.

I et intervju med BBC forteller Jenas at han mener ansettelsen av Solskjær var basert på for mye følelser. Han antyder at ansettelsen var for lite gjennomtenkt og mener Manchester United må tenke nytt.

- En av de tingene de må bort fra er tanken om «Manchester United-måten» og «det var ikke slik man pleide å gjøre det». Det sir Alex Ferguson gjorde var unikt og det har vært veldig vanskelig for Manchester United å gjenskape det med noen av verdens beste managere, forklarer Jenas.

Han viser til at managere som Pep Guardiola i Manchester City og Jurgen Klopp i Liverpool som har fått gjort ting på deres egen måte etter at de kom til England.

- Det er det Manchester United også må gjøre. Jeg tror ikke de trenger å finne noen som kan gjøre det samme som Ferguson. De trenger å finne en ny identitet. Mourinho forsøkte å gjøre det, men klubben kjøpte det ikke.

- Jeg tror ikke de vet hva de holder på med, sier Jenas.

NY HVERDAG: Ole Gunnar Solskjær på vei til Manchester Uniteds treningsfelt. Foto: Eamon And James Clarke (Pa Photos)

Kjemper om plass i Champions League

Nå er imidlertid valget tatt og Manchester United har i utgangspunktet valgt å satse på Solskjær de neste tre årene.

Så gjenstår det å se om nordmannen får mulighet til å sette sitt preg på laget

Fredag overrasket Solskjær enkelte da han på pressekonferansen i forbindelse med den kommende seriekampen mot Everton var dønn ærlig og sa at han forventer mer av noen spillere på laget.

- De fleste har imponert meg med holdningene deres, men noen trenger en «reality check» når det gjelder hvor de står, uttalte nordmannen.

Han avslørte også at klubben kommer til å hente nye spillere til sommeren.

- Men vi må også sette oss ned med spillere. De må vite hva som skal til og gjøre jobben inn mot sesongoppkjøringen også. Det blir fint å se hvem som kommer tilbake (til sesongoppkjøringen) klare, sa han.

Søndagens kamp mellom United og Everton spilles på Goodison Park 14.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.