*Nettavisen* Sport.

Engelsk ekspert tror Solskjær vil få et stort problem i sommer

TØFF JOBB: Det er mange utfordringer som venter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: (NTB Scanpix)

Tidligere Premier League-vinner Chris Sutton mener Manchester United vil slite med å tiltrekke seg de beste spillerne når overgangsvinduet åpner. Norske eksperter er ikke like sikre.

06.05.19 14:38

Ole Gunnar Solskjær har utvilsomt en stor jobb foran seg når han skal prøve å bygge opp et slagkraftig United-lag i sommer.

Søndag klarte Manchester United kun 1-1 mot tabelljumbo Huddersfield, noe som gjør at den engelske storklubben ikke blir å se i Champions League neste sesong.

Det tror Sutton, tidligere Blackburn-spiss og nå fotballekspert, vil skape store problemer for Solskjær.

- Hvem ønsker å gå til United?

United-manageren har lagt lite skjul på at Manchester United planlegger å gjøre en rekke uskiftninger i spillerstallen i løpet av de neste månedene, men Sutton tror at klubben vil få det vanskelig med å tiltrekke seg de beste spillerne nå som de ikke kan tilby dem Champions League-spill.

- En opprydding må til, men problemet er, hvem ønsker å gå til United?, sier Sutton til BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE BEDRE: Ole Gunnar Solskjær er tydelig på at United ikke er gode nok for Champions League for øyeblikket. Det viste også laget med 1-1 mot Huddersfield. Foto: (NTB Scanpix)

Solskjær antydet imidlertid på en pressekonferanse forrige uke at han ikke nødvendigvis trodde at mangel på Champions League ville skape problemer.

- Du ville blitt overrasket over hvor mange agenter som har fortalt oss at deres spillere ønsker å bli en del av Manchester United i fremtiden, uttalte nordmannen.

Sutton virker imidlertid ikke å være overbevist om at de beste spillerne vil være fornøyd med å spille i Europa League.

- Manchester United kommer til å merke dette med tanke på å tiltrekke seg de beste spillerne - for de kommer til å ville spille i Champions League, sier Sutton.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKEPTISK: Chris Sutton mener Manchester United kan få det tøft på overgangsmarkedet. Foto: (NTB Scanpix)

Norsk PL-kommentator ikke like bekymret

Kasper Wikestad, fotballkommentator for TV 2, deler ikke helt Suttons bekymring.

Han tror at det for enkelte spillere kan ha noe å si, men mener United fortsatt vil klare å lokke til større profiler.

- Det er bare å se på de signeringene de har gjort uten å ha vært i Champions League. Da ser man at Manchester United er en klubb som kan tiltrekke seg store navn. Alt handler til syvende og sist om penger og tro på prosjektet, sier Wikestad til Nettavisen.

- Manchester United fremdeles en så stor klubb at de kan tiltrekke seg spillere på klubbnavn og penger, forteller TV 2-profilen.

Erik Huseklepp, fotballekspert og tidligere England-proff, tror derimot i likhet med Sutton at søndagens fiasko kan få konsekvenser for Uniteds sommerhandel.

- Det er klart at hvis de vil ha de beste spillerne i verden og de kjemper mot en annen klubb som har plass i Champions League så kan det være de går glipp av noe der, sier Huseklepp til Nettavisen.

Han tror imidlertid at United kan komme til å ha en litt annen strategi på overgangsmarkedet fremover, noe som gjør at en Champions League-plass ikke nødvendigvis vil være så avgjørende.

- United har gått ut med at de vil endre innkjøpspolitikken igjen og gå tilbake til det å hente yngre spillere som kan bli verdensstjerner i stedet for å hente etablerte verdensstjerner, sier Huseklepp som mener Solskjær må se etter nye spillere i de fleste ledd.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMMENTATOR: TV 2-profil Kasper Wikestad følger nøye med på Premier League. Foto: (TV 2/NTB Scanpix)

Både Wikestad og Huseklepp er enige om at Solskjær har en stor jobb foran seg i sommer.

- Det blir veldig spennende, sier Huseklepp om det kommende overgangsvinduet.

Støtter Solskjær

Selv om Sutton tror Solskjær vil få det vanskelig, støtter han nordmannen og håper at han får tid til å bygge opp et nytt lag.

- Jeg forstår ikke de som stiller spørsmål rundt ansettelsen av Solskjær. Han har tatt over et rot etter Jose Mourinho. Dette er ikke et Solskjær-lag, dette er ikke hans signeringer. Jeg synes han har gjort et god jobb ved å i det hele tatt få klubben til å kjempe om en plass i Champions Legaue, forklarer Sutton.

Fotballeksperten mener det er viktig at United-ledelsen nå beholder roen.

- Laget har rotet det litt til den siste tiden, men Solskjær kommer til å være der i starten av neste sesong og han trenger støtte fra spillerne og styret, sier Sutton.

Neville håper Solskjær får hjelp

Det håper også Gary Neville, tidligere United-spiller og nå fotballekspert.

Neville kom med en nådeløs dom over United-laget etter søndagens 1-1-kamp mot Huddersfield og ønsker nå at Solskjær får hjelp til å bygge opp et nytt lag.

Han mener United har gjort en elendig jobb med rekrutering av nye spillere de siste årene.

- Det ville vært flott om klubben skaffet seg en erfaren sportsdirektør og et rekruteringsapparat som kan hjelpe ham, sier Neville til Sky Sports.

Manchester United avslutter sesongen hjemme mot Cardiff førstkommende søndag. Laget kan i bestefall bli nummer fem i Premier League denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.